Сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природноматематичких факултета „ЈobFair19 — Креирај своју будућност!” одржаће се 4. и 5. новембра 2019, јубиларни петнаести пут, у згради Техничких факултета у Београду.


Организатори пројекта су две студентске, аполитичне и непрофитне организације Истек — Локални комитет Београд и БЕСТ — Локална група Београд.

Посети Сајам и креирај своју будућност!

Петнаесту годину заредом, студенти волонтери помажу колегама да пронађу шансу за запослење и да у складу са мисијом и визијом Сајма смање незапосленост међу младима и задрже стручни кадар у нашој земљи. Учествовањем у многобројним пропратним садржајима „ЈобФаир”-а, поред каријерног напретка, посетиоцима се пружа и јединствена прилика за личним и професионалним развојем.

Годинама уназад, Сајам повезује студенте, компаније и образовни систем у нашој земљи. Директним контактом, студенти и дипломци имаће прилику да се упознају са компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких области и сазнају која су знања и вештине неопходне како би се дошло до запослења, као и увид тренутну тржишну потражњу. Посетиоци Сајма ће имати прилику да бесплатно присуствују панел дискусијама и трибинама на актуелне теме, које ће држати стручњаци и представници компанија, као и прилику да се опробају у правом разговору за посао и семинару професионалних вештина „LevelUp — Подигни ниво својих вештина”.

Током петнаест година Сајма, двеста компанија је имало прилику да се представи студентима и дипломцима. Прошле године, Сајам је обишло пет хиљада и петсто посетилаца, док ове године очекујемо да ће се тај број надмашити.

Неке од компанија које ће студентима и дипломцима пружити прилику за запослење су Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, VIP, Levi9, Telenor, P3, Fishing Booker, Elsys i Avisto и многе друге.

Из године у годину, широм земље, интересовање студената за „ЈобФаир”-ом је све већа и већа. Из тог разлога организатори се труде да сваке године представе Сајам свим студентима у Србији, радећи на јачању националног карактера „ЈобФаир”-а.
Сајам има пуну подршку Универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

За више информација можете посетити страницу Сајма www.jobfair.rs или званичну Фејсбук страницу 

 

 

Leave a comment