Финале ОПЕНС дистрикта – Fice districkt, одржано је 14. и 15. септембра, на платоу испред Спенса, уз присуство великог броја људи.

ОПЕНС дистрикт одржан је на платоу испред Спенса.

Светски позната имена, у четири дисциплине, из области акционих спортова, дошли су у Нови Сад – на највећу светску рампу за бемикс, скејт и тротинет, као и на највећу платформу за freestyle бемикс .

Шта је ОПЕНС дистрикт?

ОПЕНС дистрикт је међународни фестивал уличне културе  који је почео Омладинским кампом. У кампу је било угошћено 40 младих људи који су имали прилику да науче основе цртања графита и диџеjинга. Поред радионица, дистрикт је у свом садржају имао разне активности попут осликавања мурала на неколико локација у Новом Саду и организовање журке у Блоку.

У Нови Сад дошла су светски позната имена из света екстремних спортова.

Осим самог такмичења и програма, млади су вечерас добили прилику да стану на рампу раме уз раме са светским правцима, у категорији Нови Сад presents, што чини јединственост целог фестивала и испуњава циљеве Омладинске престонице Евопе. ОПЕНС од почетка свог рада настоји да пружи прилику младима који желе да се опробају и подстакне их на напредовање.

Оно  на шта смо највише поносни је то што први пут правимо један овакав спектакл и фестивал акционих спортова у Новом Саду.  Имамо ту част да угостимо 15 врхунских спортиста у четири дисциплине: бемикс, скејт, ролери и тротинет. Oво je јединствена прилика да посетиоци виде овакав један спектакл, каже координаторка за међународну сарадњу, Валентина Антић.

Поред свега, овај  фестивал је и међународно такмичење екстремних спортова у дисциплинама скејт, инлајн, бемикс, ромобил, у категоријама аматера и професионалаца.

Новосађани су имали прилику да се опробају у некој од вратоломија и да виде најбоље окршаје пред следеће такмичење и то све уз музичку подлогу и неизбежне хип хоп наступе.

Матеја Нинковић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment