Новосађани су синоћ, 14. септембра, имали прилику да уживају у скоро двосатном концерту класичне музике, под ведрим небом.

Велики број људи уживао је у концерту класичне музике на отвореном.

Војвођански симфонијски оркестар, под диригентском палицом Микице Јевтића, отворио је концерт Дворжаковим ,,Карневалом”, а након тога им се на бини придружио виолиниста Роберт Лакатош који сматра да је концерт класичне музике на отвореном сјајна идеја како би се приближили пре свега млађој популацији.

Пијанисткиња, Рита Кинка, одушевила је публику извођењем ,,Рапсодије у плавом”, уз пратњу Војвођанског симфонијског оркестра. Рита каже да је овај догађај најава 2021. године, када је Нови Сад Европска престоница културе, те да оваквих догађаја треба да буде и пре, али и после те године и да људи треба да почну да цене културу.

Корзо је један од кључних догађаја у оквиру Калеидоскопа културе који је почео 24. августа и трајаће до 30. септембра и који обухвата 400 догађаја на 80 локација. Следећи важан догађај је већ у уторак, 17. септембра, када ће на две локације у Новом Саду бити отворена две велике изложбе дизајна – на Железничкој станици и у Културној станици Еђшег. Више информација можеш да пронађеш на сајту http://kaleidoskop.novisad2021.rs/.

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

 

Leave a comment