Први Научно-поуларни форум „ScienceGram“ за студенте Универзитета у Новом Саду, одржаће се на Златибору у студентском одмаралишту „Ратко Митровић“ од 29. октобра до 1. новембра 2019. године у организацији Савеза студената природно-математичког факултета у Новом Саду уз подршку Природно-математичког факултета из Новог Сада и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Пријаве трају до 06. октобра 2019. године. Сви заинтересовани додатне информације могу добити на број телефона: +381 63 7891 609 или путем мејла sspmfns@gmail.com.

НАУЧНО-ПОПУЛАРНИ ФОРУМ „ScienceGram“

Предавачи на форуму су : 

проф. др Борко Матијевић и доцент др Мирјана Радановић са Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине на Природно-математичком факултета Универзитета у Новом Саду

др Стеван Армаковић са Департмана за физику Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду

др Анђелка Исаковић, асистент на Институту за медицинску и клиничку биохемију Медицинског факултета Универзитета у Београду

Невена Вукојичић, руководилац програма биологије у Истраживачкој станици Петница

Никола Комшић, саветник за иновације у Служби за иновације Привредне коморе Србије

др Милан Ћулић, директор Центра за истраживање и студија туризма

представници Студентске Конференције Универзитета Србије (СКОНУС) и Студентског парламента Универзитета у Новом Саду.

– Стефан Хачко, асистент на Департману за математику и информатику Природно-математичког факултета у Новом Саду

Научно – популарни форум “ScienceGram” је омладински форум, намењен студентима Универзитета у Новом Саду у циљу подизања нивоа информисаности  и знања о писању научно-истраживачких радова, који представљају основу како академске заједнице, тако и иновација и привреде. Циљ Форума је популаризација науке, кроз низ предавања за ширу групу студената различитих смерова, уз акценат на приближавање науке, као карике без које нема напретка ни у једној области, али и значаја самог научно-истраживачког рада. На Форуму желимо да кроз примере добре праксе и повезаност са иновацијама, институцијама и привредом, студентима покажемо да је наука основа равоја, сарадње, академске, али и шире заједнице. Износ котизације је 6990 динара за студенте на буџету и 8990 динара за самофинансирајуће студенте. Могуће плаћање у две рате.

Форум су подржали: Природно Математички Факултет Универзитета у Новом Саду,  Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за истраживање и студије туризма, Студентска Конференција Универзитета Србије – СКОНУС и  Студентски парламент Природно- Математичког факултета.

За више инфомација: sspmfns@gmail.com или на број телефона 063/566-763.

Leave a comment