Волиш да гледаш серије? Ове не смеш да пропустиш!

Гледање серија = уживање!

Распусти и годишњи одмори нам, осим времена за путовање и дружење, остављају и много слободног времена за серије које тако дуго желимо да погледамо. Уколико немаш списак серија које желиш да погледаш или уколико си са истог све прецртао – не брини, ми ћемо ти препоручити неколико сјајних серија уз које ћеш, сигурни смо, уживати!

 

  1. La casa de papel (енг. Money Heist)

Жанр: акција, крими, мистерија

У јулу је, после паузе од скоро две године, објављена трећа сезона ове серије. Прве две су одушевиле милионе гледалаца широм света, а оцена од 8,6 на познатом сајту imdb говори о томе колико је људи воле и колико је квалитетна и занимљива. Ово је једна од оних серија у којој ћеш (вероватно) навијати за оно што би у стварности осудио.

У првој сезони упознајемо се са главним јунацима, пљачкашима, на челу са Професором, који упадају у фабрику новца са циљем да из ње изнесу енормне количине новца који ће им обезбедити сигурност до краја живота.  У другој сезони пратимо наставак њихове борбе да изађу из фабрике са свим новцем који су иштампали, а у трећој сезони коначно можемо да видимо где су и шта се дешава са њима неколико година касније. Свакако можемо да очекујемо и четврту сезону, вероватно 2020. године.

Серију, са преводом на српски, можеш да погледаш овде.

  1. The Act

Жанр: биографија, крими, драма

Ова серија снимана је на основу истините приче која је потресла милионе гледалаца широм света. Она има само једну сезону, 8 епизода, које су врло потресне. Главне јунакиње ове приче су Џипси, болесна и непокретна девојчица, и њена мајка Диди, која са многе пажње брине о Џипси. На самом почетку серије комшије проналазе Диди мртву. Ко је убио и шта се десило у њиховом дому?

Уколико те ова прича заинтересује, на интернету можеш да погледаш бројне емисије и чланке у вези приче из реалног живота, о Диди и Џипси, као и то где је Џипси сада и шта се са њом дешава. Иако потресна, прича је заиста невероватна, а серија је на imdb-u оцењена са 8,1.

Серију, са преводом на српски, можеш да погледаш овде.

Нетфликс је сајт на коме можеш да погледаш већину ових, али и многих других серија.
  1. Stranger Things

Жанр: драма, фантазија, хорор

Као и La casa de papel, и ова серија је у јуну добила свој наставак. Прва сезона изашла је 2016, друга 2017, а трећа, као што смо написали, у јулу 2019. Невероватно висока оцена (8,9) на imdb-u говори о томе колико је серија вољена.

Наиме, главни јунаци ове серије су деца. Они живе у осамдесетим годинама, друже се, проводе време заједно и имају сасвим леп и миран живот. Једне вечери њихов друг Вил нестаје и тада крећу у потрагу за њим, ни не слутећи шта их све чека и са чим ће све морати да се суоче.

Серија заиста спада у фантастични жанр, са елементима хорора, али чак и ако ниси љубитељ таквог жанра, верујемо да би ти се серија допала јер сјајно дочарава период осамдесетих година – одевање, фризуре, начин живота итд.

Серију, са преводом на српски, можеш да погледаш овде.

      4. The Blacklist 

Жанр: крими, драма, мистерија

Неизвесна, занимљива серија,  са безброј различитих прича које се решавају из епизоде у епизоду. Оцењена је са 8,0 на imdb-u, за сада има 6 сезона, а седма излази у октобру ове године.

Један од највећих криминалаца, Редингтон, предаје се полицији. Полиција је годинама безуспешно трагала за њим и сада, када су већ почели да одустају, он се предао. Штавише, понудио је да ће им помоћи да ухвате највеће криминалце, све преступнике са такозване црне листе. Међутим, његов једини услов је да са њим сарађује извесна Елизабет Кин, девојка која је тек завршила академију и којој је то први дан на послу. Због чега баш Елизабет и каква веза постоји између ње и Реда?

Серију, са са преводом на српски, можеш да погледаш овде.

Да ли си већ погледао неку од ових серија и какви су твоји утисци?

 

Ања Минић

Фотографије: Unsplash

Leave a comment