Након великог успеха на 23. Балканској јуниорској олимпијади, ученик Математичке гимназије, Вукашин Михајловић, ће уз подршку компаније Фриком отпутовати у Пољску на престижан математички камп „Maths Beyond Limits 2019“, где ће имати прилику да стекне нова знања из ове области.

Браво за стипендирање ученика који је постигао велики успех! Честитамо!

Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, која се последњих година истакла по резутатима оствареним на светским и домаћим такмичењима, рекао је да му је изузетно драго што ће његов ученик имати прилику да буде део кампа који окупља најталентованије математичаре из 25 земаља.

„Поносни смо на то што се наши ученици сваке године враћају са медаљама са међународних и домаћих такмичења. Како би то постигли неопходна је подршка којом ће бити обезбеђена средства неопходна за њихово учешће и због тога смо захвални компанији Фриком која је то препознала“, додао је.

„Већ дуже време наши математичари нижу успехе, због тога смо ми као друштвено одговорна компанија желели да пружимо подршку у њиховом даљем образовању“, рекла је Ивана Дукић, директор маркетинга компаније Фриком.

Математичка гимназија у Београду једна је од најтрофејнијих школа у свету са више од 500 медаља са међународних олимпијада.

Извор: Infostud.com

Leave a comment