Организатори и организаторке Фестивала уметности на улици „Реконструкција“ упућују позив визуленим уметницима и уметницама из Србије који имају до 35 година да се пријаве на конкурс за осликавање мурала.

Да ли те занимају мурали?

Победничко решење биће изведено у оквиру овогодишњег издања фестивала који се одржава у јавним просторима на Дорћолу, као и у дворишту ОШ „Краљ Петар И“ од 6. до 8. септембра под слоганом “Ајмо напоље”.

Конкурс је отворен за појединце/ке, колаборације и колективе, а пријава треба да садржи: идејно решеје мурала са експликацијом (димензије зида су: 3м висина и 2,5м ширина),

Кратку биографију и фотографије три раније реализована зидна рада. Наведено је потребно послати у једном ПДФ документу именованом именом и презименом аутора/ке или колектива, не већим од 5МБ. Пријаве слати на: konkurs@festivalrekonstrukcija.com, са назнаком „Конкурс за мурале” до 20. августа.

Фестивал уметности на улици „Реконструкција“ уводи уметност у свакодневни живот кроз: мурале и друге ликовне интервенције, инсталације у простору, изложбе уличне фотографије, уметничке радове за „удомљавање“, дебатни програм, уметнички маркет, радионице, музички програм, као и уличне игре из детињства. На овогодишњем фестивалу учествоваће више од 50 аутора и ауторки из различитих уметничких дисциплина, а сви садржаји биће бесплатни.

Пријави се!

Извор: Infostud.com

Leave a comment