Међународни дан младих у Новом Саду прослављен је традиционално на Штранду, Фестивалом боја, у организацији ОПЕНС-а у понедељак, 12. августа.

У оквиру прославе посетиоцима су се представиле и невладине организације које се баве трансформацијом знања, што је уједно и тема овогодишњег Дана младих.

18 хиљада кесица боје у праху кориштено је за журку у којој је учествовало више од 4 хиљаде младих. За добру атмосферу бринуо је Wet dreams DJ.

„Предобро је! Одушевљен сам овим концептом и поводом за обележавање Дана младих, мада, ја бих овако обележавао сваки дан. Сваки дан треба да буде дан младих. Ове боје симболишу различитост, али смо са дуге стране сви заједно јер су све боје помешане,“ каже за Опенс деветнаестогодишњи Жарко Благојевић, један од посетилаца.

Портпаролка ОПЕНС-а, Ивана Милорадов, објашњава зашто су баш боје део обележавања Дана младих.

„Прикључили смо се глобалној теми која је трансфомација знања. У првом делу дана посетиле су нас омладинске организације које су показале своје активности на интерактиван начин а дан смо завршили кулминацијом – Фестивалом боја. Верујемо да поред целогодишњег рада, обука, радионица, треба да се слави енергија, креативост и разноликост младих, а боје, симболично то обухватају”.

Међународни дан младих први пут је обележен 2000. године, са циљем да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика и студената.

 

Извор: ОПЕНС

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment