Информативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током августа 2019. године, организује следеће догађаје:

Погледај активности у августу!

Презентација: Алати и ресурси за представљање и мобилност студената и младих у Европи, 13. август, 17 часова
Вебинар: Студирај у Србији, 23. август, 17 часова
Вебинар за студенте на мобилности: Културни шок и како га превазићи, 30. август, 17 часова
Индивидуалне консултације: Шта да радим после матуре?, 8, 15, 22 и август, 14-17 часова
Више информација о начину пријављивања за догађаје у Информативном центру можете пронаћи на сајту Фондације Темпус.
Презентација: Алати и ресурси за представљање и мобилност студената и младих у Европи

Презентација је намењена свим студентима, младим особама и омладинским радницима који желе да се информишу о бесплатним алатима и ресурсима на европском нивоу који пружају могућност за представљање и унапређење знања и вештина, као и мобилност зарад формалног и неформалног учења и усавршавања.

На догађају ће између осталог бити речи о Europass алатима (CV, језички пасош), о Eurodesk претраживачу могућности (студије, праксе, волонтирање, стипендије), као и о порталима: Европском омладинском порталу, SALTO, EURAXESS i EURES порталу.

Презентација се одржава у уторак, 13. августа у 17 часова у просторијама Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/И, Београд).

За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар.

 

Вебинар: Културни шок и како га превазићи

Вебинар је пре свега намењен студентима који се припремају за мобилност на неком од универзитета у државама Европе, али је отворен и за друге заинтересоване за тему. Током вебинара, учесници ће имати прилике да се упознају са фазама културног шока, смерницама за његово превазилажење и адаптирање на нову културу, али и „обрнутим“ културним шоком који може настати након повратка са мобилности. У оквиру презентације и вебинара, предвиђено је време током којег учесници могу постављати питања, изнети коментаре и дискутовати на тему.

Вебинар се одржава у петак, 30. августа у 17 часова, а за учешће је потребно попунити кратак пријавни формулар.

Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Tempus – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. Током месеца априла консултације се одржавају сваког четвртка (8, 15, 22. и 29. август) у периоду од 14 до 17 часова у просторијама Инфо центра Фондације Темпус. За ученике који нису из Београда, разговори се одвијају путем Скајпа.

За пријаву на индивидуалне консултације је потребно попунити кратак регистрациони формулар.

Facebook live chat
Сви они који нису у могућности да посете Информативни центар Фондације Темпус и из прве руке добију жељене информације, поред мејла и телефона, на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Фацебоок, коришћењем chat опције.

Сваке среде од 16-17 часова и сваког петка од 12-13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Фацебоок.

За све додатне информације можете посетити Информативни центар Фондације Темпус сваког радног дана од 10 до 18 часова на адреси Теразије 39/1, Београд, као и контактирати путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Leave a comment