4 дана изванредних концерата подсетило је публику зашто је Нишвил међу најбољим џез фестивалима. 

Љубитеља џеза уживали су од 8. до 11. августа у концертима регионалних и светских звезда на Нишкој тврђави. Пратећи програм, представе, филмови, изложбе дале су додатни значај фестивалу који је ове године напунио чак 25. година.

Спектакл на отварању, када је 100 музичара изводило Nisville Jubilation, најавио је феноменалан програм и одличну забаву и управо тако је и било – концерти на главној бини остављали су публику без даха, а журка се на Миднајт сцени настављала све до ситних јутарњих сати. Више од хиљаду музичара наступило је на 20 бина.

Боб Гелдон, Шон Кути, Крис Скот, само су нека од имена које је публика желела да слуша, а смењивање уметничког и фјужон концепта чинило је вечери још интензивнијим.

Ове године посебно пријатно изненађење била је Хип хоп сцена, те су и љубитељи овог правца били у прилици да слушају омиљене извођаче.

Део атмосфере погледајте у галерији фотографија које је забележила фоторепортерка Омладинских новина Марија Ердељи: љубав и страст према музици, уметност и добра атмосфера обележили су јубиларно издање Нишвил џез фестивала и не преостаје нам ништа друго него да с нестрпљењем чекамо наредну годину.

 

Сања Ђукић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment