Друго вече џез фестивала Нишвил обележили су наступи невероватне Malin Moye, трубача Кристијана Скота и реге ритам Јамајчана Israel Vibrations. 

На Earth/Sky бини публику су први поздравили Marcin Pater Trio feat. Jakub Mizeracki, док је фронтмен Sun Dew састава свој излазак на сцену обележио обраћањем на српском језику, истичући колико им је драго што су део Нишвил џез фестивала.

Изузетну енергију унела је Американка Malina Moye, која је, након што је прошетала кроз публику, на сцени још једном показала зашто је сматрају једном од најбољих младих гитаристкиња. Њена стална интеракција с публиком, невероватан наступ и моћан глас подигли су Нишвил на ноге.

Кристијан Скот, млади трубач и композитор, публици је представио нови албум Ancestral Recall, уз поруку да у музици треба да уживамо, да волимо и поштујемо друге.

Иако је договор са њима постигнут након што су поједини извођачи отказали наступ, реге састав Israel Vibrations одушевио је публику својом непосредношћу и лаганим ритмовима. Друго вече Нишвила затворио је бугарски састав Desy Live на челу са кантауторком Десиславом Андовом.

У оквиру друге вечери додељене су две позоришне награде: Награда за најбољу музику припала је представи Небојше Брадића Жена из Троје, а најбољом представом овогодишњег Фестивала проглашена је Ћерка, која је рађена у копродукцији британске уметнице Џил Гриншалд и Центра за девојке у Нишу.

Трећи дан Фестивала протећи ће у знаку олдтајмера, а пред публику ће изаћи саксофониста Крис Потер и чувени Seun Kuti. Детаљан програм погледајте овде.

 

Сања Ђукић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment