Загревање за овогодишњи 19. Фестивал уличних свирача – Градић фест почиње у Сомбору! Прво diksilend вече уличних свирача биће одржано 3. августа од 19 часова! На балконима у улици Краља Петра засвираће око 25 музичара из целе Војводине, а Белграде Dixielend Orchestra наступиће на Тргу Светог Ђорђа у 21 час!

Фестивал уличних свирача!

Центар Сомбора на једну ноћ враћа се у златне двадесете! Кроз музику, филм и плес, вратићемо се у златно доба кабареа, флапер девојака, свинга и Диксиленда!
Главне музичке звезде вечери биће Belgrade Dixieland Orchestra, оркестар који је стекао значајну европску репутацију и до сада одржао више од 500 концерата широм Европе. Као једини оркестар ове врсте у земљи, директно је заслужан што се Диксиленд изнова уздигао из пепела, на темељима које су деценијама мукотрпно градили сви џезери ових простора. Belgrade Dixieland Orchestra заједно са плесном школом Раванград наступиће на Тргу Светог Ђорђа у улици Краља Петра!
Осим њих на чак 10 балкона наступиће око 25 музичара. Соло, дуо, трио састави и квартети са балкона у улици Краља Петра, публици ће приредити јединствен jam session на отвореном! Тачно од 19 часова програм на балконима ће употпунити Катарина Стојков, The Hat Matter, Gitart+ , Перо Стојанчевић, Hot Club OFNS, Bogdan Spasić, Steadys, Deeps trio, Goran Strgar, Zorana Iđuški duo i NS jazz trio!
Осим тога публика ће имати прилику да види селекцију немих филмова који ће бити пројектовани на фасадама зграда. Посетиоци су такође позвани да буду део диксиленд ноћи у Сомбору тако што ће доћи обучени у стилу двадесетих година!
Будите део прве диксиленд вечери у Сомбору!
Главни покровитељи програма Вече уличних свирача – Dixielend night су Град Сомбор и Културни центар Лаза Костић Сомбор.
19. Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 29. до 31. августа у Подграђу Петроварадинске тврђаве! Главне звезде фестивала биће београдски ноисе поп бенд Артан Лили, реп састав Who see, didžej и продуцент Gramophonedzie i Autopark. Осим њих наступиће и француски састав The Wackids и познати контрабасиста Adam Ben Ezra.

 

Leave a comment