Најмлађи млади позивамо вас да се пријавите на Камп омладинског активизма! Уколико си креативан/а, енергичан/а, волиш да машташ и желиш да утичеш на промене у својој заједници и друштву, ово је права прича за тебе.

Буди и ти део омладинског активизма!

Млади нису украс и не смеју бити дискриминисани на основу година, већ су иницијатори, предводници акције и доносиоци одлука. Ми младе видимо као покретаче промена у својим заједницама, енергију која нам је неопходна да се даље развијамо и унапређујемо наше друштво. Зато желимо да баш ТИ будеш део нашег тима младих активиста спремних да развијају своја знања и вештине.

На овом кампу имаћеш прилику да:

  • научиш шта је то активизам и који су облици активизма
  • сазнаш шта представља омладинска политика на међународном, националном и локалном нивоу и како је практиковати као и који су кључни актери на сваком од нивоа
  • анализираш и дискутујеш о приоритетним областима за младе у Републици Србији
  • сазнаш који су то начини за решавање проблема на које ти можеш утицати, те на тај начин дати допринос својој локалној заједници, покренути друштвене промене и постати прави млади херој
  • кроз радионице, креативне методе и дружење научиш како да реализујеш своје идеје
  • разговараш са својим вршњацима из целе Србије о препрекама са којима се млади људи сусрећу и простору за активно учешће младих.

Који је циљ овог кампа?
Наш циљ је да умрежимо младе који су мотивисани да буду носиоци промена и млади лидери у свом окружењу. Желимо да знаш коме можеш да се обратиш како би реализовао супер идеју обнове школског дворишта или организације фудбалског турнира у твом граду. Ваша моћ је у идејама и енергији коју носите а наша је жеља да вам помогнемо да те идеје и остварите.

Камп омладинског активизма и медијске писмености организован је у сарадњи са DW Akademie и уз подршку Републике Немачке – Федералног Министарства за економску сарадњу и развој. Камп обухвата неколико група које ће се бавити различитим темама. На кампу ће бити присутни и млади који ће се бавити медијском писменошћу. У првом делу дана свака група ће се бавити темама специфичним за ту област, док ће у другом делу дана групе сарађивати и заједнички долазити до решења. У вечерњим часовима чекају нас заједничке активности, опуштање и дружење.

Камп омладинског активизма је петодневни тренинг који ће бити одржан од 24. до 29. августа 2019. године у Хотелу Радан у Пролом Бањи, где ће се дружити и учити шездесеторо креативних младих особа. За учешће се могу пријавити млади од 15 до 22 године. Предност при избору учесника имаће млади из организација чланица Кровне организације младих Србије. За учешће на кампу млађих од 18 година неопходна је сагласност родитеља.

Супер, како да се пријавим?
Пријавни формулар се налази овде.

Пријаве трају до 28. јула 2019. године.

Учешће на тренингу је бесплатно, а све трошкове, укључујући превоз, смештај и храну током трајања тренинга покривају организатори.

За додатне информације можете се обратити на маил milica.borjanic@koms.rs.

Извор: Infopolis

Leave a comment