Фестивал уличних свирача, Cinema city, Berberaj, Terminal Music & Arts Фестивал, Фрушкаћ, Позориште промена, Mechanix, Suburbium, UGRIP i Danube streamwaves чиниће овогодишњи Градић фест који ће бити одржан од 29. до 31. августа 2019. године!

Градић фест!

Програм Градић феста дешаваће се на више локација у Подграђу Петроварадинске тврђаве, а прва музичка имена фестивала представиће Фестивал уличних свирача!

Музички програм фестивала доноси различите звукове од џеза до електропопа, а ове године на главној бини наступиће београдски ноисе – поп бенд Артан Лили, реп састав  Who See из Црне Горе, пионири шугејза Аутопарк, продуцент и didžej – Gramophonedzie!

На таласу нове хрватске женске кантауторске сцене нам на овогодишњи Фестивал уличних свирача – Градић фест стиже шармантна и темпераментна Сплићанка Дуња Ерцеговић односно Lovely Quinces. Посебно нам је задовољство што ћемо први пут ове године имати прилику да угостимо полазнице Рок кампа за девојчице на Градић фесту. Рок камп за девојчице је први камп оваквог типа у региону и покренула га је група активисткиња и музичарки које су на овај начин желеле да подрже и подстакну иницијативу девојчица да се прихвате инструмената и креативно почну да се изражавају кроз рок музику.

Страни програм ове године ће употпунити светско име али и интернетска звезда, контрабасиста Адам Бен Езра који у Градић долази директно из Израела. На сету Хелоу Кити бубњеви, мини-клавијатури шарених дирки и сету дечијих гитара, тројица вечитих дечака који чине бенд The Wackids из Француске свираће топ хитове епохе рока, у фантастичној представи за све узрасте.

Из Белгије нам стиже група музичара окупљена око пројекта Бруитал који ће својим соничним ритмовима протрести Градић. Бруиталци уз помоћ бубњева и ло-фи звучника праве акустични ноисy транс отварајући потпуно нове звучне пејзаже.

The Flamenco Thief односно Крејг Сатон нам на овогодишњи Фестивал уличних свирача – Градић фест долази из Енглеске. Крејг је један од најактивнијих музичара британске ДИY сцене. Своју гитару провлачи кроз лоопер педалу слажући лејере усклађених жанрова гyпсy сwинг-а, румбе, ска и wорлд музике често прибегавајући фламенко техници свирања.

Велики међународни пројекат Pinocchio joins the orchestra in the S.TR.E.E.T представља сусрет различитих метода стварања, учења и примене музике. Млади музичари из Португалије, Италије и Србије су и ствараоци и извођачи циклуса оригиналних композиција које као инспирацију узимају чувену причу о дрвеном лутку Пинокију.

Осим њих на Фестивалу уличних свирача – Градић фест наступиће уметници и извођачи који су одабрани путем конкурса, а до почетка фестивала очекујте још и програме горе поменутих партнера Градић феста, као и најаву традиционалне поворке и програма отварања!

Фестивал уличних свирача – Градић фест организује Уметничка асоцијација „Инбоx“ из Новог Сада уз покровитељство Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање.

Уживај на фесту!

Leave a comment