У оквиру тринаесте Међународне студентске недеље у Београду (International Student Week in Belgrade) одржаће се Уметничко вече (Stadion Art Night) у четвртак, 18. јула, у Dorćol Platz-у, са почетком од 20 часова. Поред учесника и организатора (Светски омладински талас), догађају ће моћи да присуствују сви заинтересовани који желе да осете мултикултурални дух ISWiB-а.

Уметничко вече

Вече ће отворити краткометражни и докуметарни филмови редитељке Ренате Лучић и редитеља Филипа Фиковића, а током вечери ће наступити млади џез музичари Андрија Гавриловић и Гаги Хејнрих, као и бенд Сизип. Овогодишњи програм Уметничке вечери обогатиће изложба са концептом “уметност за понети“, у којој ће учествовати радови преко 30 аутора, као и стварање уметности на лицу места, када ће бити приказан цео процес стварања мурала. Уметничко вече је догађај који се годинама одржава у оквиру ISWiB-а и предвиђен је за све који желе да осете његову јединствену енергију, али и да учествују у нашој хуманитарној акцији.
Хуманитарни карактер догађаја је неизоставан део и ове године, а прикупљена новчана средства биће прослеђена Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Цена улазнице биће 200 дин., такође на лицу места ће се прикупљати и добровољни прилози.

Осим радионица, програм Фестивала обухвата и низ манифестација. Сајам држава је догађај који нуди несвакидашњу прилику за посетиоце да уживају у традиционалним специјалитетима из преко 50 земаља света. Успешно је одржан у уторак, 16. јула од 19 часова. Event центар „Just&Lobby“ 16. јула постао је место где су се јединствене културе са свих континената окупиле у срцу Београда. У оквиру Сајма држава, сви присутни имали су прилику да представе своју земљу кроз храну, пиће, ношњу, културу или игру, као и да доживе прелепу атмосферу и одлично дружење.

Традиционално најпосећенији фестивалски догађај, Дефиле застава, одржаће се у недељу, 21. јула са почетком од 17:45h, када ће учесници ИСWиБ-а продефиловати ужим центром Београда. Током осмодневног Фестивала, а нарочито током Дефилеа застава, Београд ће изгледати као права светска престоница с обзиром на то да ће се његовим улицама виорити заставе преко 50 држава.

 

Leave a comment