Захуктај се!

Идеја иде лако – само реци како

Ако имаш идеју како да унапредиш нешто у твом крају, како да решиш неки проблем, задовољиш потребу коју твоја заједница има, или просто осмислиш добар начин да ти и екипа проведете слободно време тако да и заједница и ви добијете нешто од тога, онда је “ЛОКОМОТИВА” права ствар за тебе!

Шта је “ЛОКОМОТИВА”?

Омладински програм за оснаживање младих за активно укључивање у друштвени живот.

Ко може да се пријави?

Неформалне групе младих са територије Новог Сада (и свих приградских насеља). Мора вас бити најмање двоје, а бар једна особа мора бити старија од 18 година.

Како ће “ЛОКОМОТИВА” подржати вашу идеју?

Набавиће вам све оно што сте навели да вам је потребно за идеју (штампање плаката за најаву ваше активности, куповину канцеларијског и едукативног материјала, различитих реквизита и слично); организоваће обуку где ћете “корак по корак” научити како се спроводе акције; добићете ментора/ку који ће бити уз вас током целог процеса реализације и својим искуством помоћи да ништа не заборавите.

Какве идеје подржава “ЛОКОМОТИВА”?

Теме бирате сами!

Прошле године подржали смо акцију размене књига, демонстрацију модела озелењавања урбаног простора, радионице припреме здраве хране и јоге за особе са менталним потешкоћама, јавни тренинг и предавање о игри Квидич, вече друштвених игара за младе и младе родитеље и њихову децу, пројекције филмова Школе визуелне антропологије, радионица о едукативним друштвеним играма, пројекција филмова о интеграцији представника/ца националних мањина у друштво, предавање о птицама у урбаним срединама, радионица израде кућица за птице, фокус група са средњошколцима/кама на тему превенције суицида међу младима, обука и снимање подкаста, радионице израде/трансформације гардеробе у мушке и женске средњовековне одоре, радионица плеса, радионица сторителинг приступу у новинарству и изложбу радова насталих у оквиру радионице.

Како се пријавити?

Попуњавањем пријавног упитника који се може пронаћи ОВДЕ.

До када је отворен Конкурс?

Крајњи рок је 20. јул. Али вас ми охрабрујемо да се пријавите што пре и добијете шансу да идеју, уколико је потребно, унапредите и осигурате подршку!

Програм “ЛОКОМОТИВА 2019” реализују удружења “HMM…”, ,,BalkanIDEA Novi Sad” и ,,Центар за едукативно-креативни развој омладине CEKRO”, уз подршку програма ОПЕНС 2019, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања.

 

Leave a comment