Зону Омладинске престонице Европе на овогодишњем фестивалу Егзит нису посећивали  само млади и редовни посетиоци, већ и делегати.

Један од штандова ОПЕНС зоне на Егзиту бавио се очувањем природе и буђењем еколошке свести. Тим поводом посетиоци су могли отсцима стопала и зеленом бојом да корачају преко дрвета и на тај начин га озелене.

„Док смо вечерас овде и док уживамо у музици, покушаћемо да будемо више свесни емитовања угљен-диоксида. У вези са различитим иницијативама, одлучили смо да започнемо пошумљавање. Више хиљада стабала ће бити засађено у Војводини и то треба да омогући смањење емисије угљен-диоксида. Сада смо на овом месту, где се вечерас налазимо, својим корацима, зеленом бојом обележили слободну зону,“ каже Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, њ.е. Сем Фабрици.

Тематика овогодишњег Егзита била је повратак природи, попут наших предака који су живели у хармонији са природом. Са тим у вези, на самом фестивалу подигнута је свест о заштити животне средине и екологији.

Много младих се укључило у акцију пошумљавања која треба да се оставари већ у септембру. Тренутно је око 500 волонера заинтересовано за ову акцију, а организатори се надају да ће се до саме акције прикључити још толико.

 

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment