Већ на самом отварању 4. јула, десиће се по многима и најјачи дан у деветнаестогодишњој историји фестивала, а ЕГЗИТ га је и званично посветио титули Омладинске престонице Европе, коју ове године носи Нови Сад.

Wake up: OPENS те води на OPENS day@EXIT

Тако први дан Егзита носи назив OPENS Day, а публика из преко 90 земаља света, већ по доласку на величанствену Петроварадинску тврђаву моћи ће да се упозна са чињеницом да су дошли у Омладинску престоницу Европе.

“ЗАГОВАРАМО ДА СУ НАШЕ АКТИВНОСТИ АПСОЛУТНО БЕСПЛАТНЕ НЕ САМО ЗА МЛАДЕ ВЕЋ И ЗА НОВОСАЂАНЕ. СПЕЦИФИЧНО ЈЕ ТО ШТО НАМ ЈЕ ЕГЗИТ ПОСВЕТИО ПРВИ ДАН, А КАКО ЗБОГ САМЕ ПРИРОДЕ ФЕСТИВАЛА НЕ МОЖЕМО ДА ПОТПУНО ОТВОРИМО КАПИЈЕ И ПОВЕДЕМО СВЕ МЛАДЕ КОЈИ ЖЕЛЕ, ОВО ЈЕ БИЛА НАЈБОЉА ОПЦИЈА. БУДУЋИ ДА СУ И ШЕСТ ОРГАНИЗАЦИЈА ОСНИВАЧА ОПЕНС-А ПОДЕЛИЛИ СВОЈИМ АКТИВИСТИМА И ВОЛОНТЕРИМА КАРТЕ, ОПЕНС ЈЕ ОДЛУЧИО ДА ОВАЈ ПУТ ОБРАДУЈЕ СТУДЕНТЕ. У ПРОТЕКЛИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ НЕКАКО СМО СЕ НАЈМАЊЕ СА СТУДЕНТИМА ДРУЖИЛИ, У ТОКУ ЈЕ ИСПИТНИ РОК И ДОСТА ЊИХ ЈЕ У НОВОМ САДУ, ПА СМО МИСЛИЛИ ДА ЈЕ ДОБРА ИДЕЈА ДА ДОЂУ ЈЕДНО ВЕЧЕ, ОПУСТЕ СЕ, ЗАБАВЕ, ДОЂУ ДО НАШЕ ЗОНЕ И САЗНАЈУ НЕШТО ВИШЕ И О ОПЕНС АКТИВНОСТИМА,” ОБЈАШЊАВА КООРДИНАТОРКА ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ ОПЕНС2019, ВАЛЕНТИНА АНТИЋ.

Током 2018. и 2019. године ОПЕНС 2019 се представио младим људима из региона и целог света на догађајима у организацији ЕXИТ тима, а промоција је текла и кроз друге пројекте у којима учествује ЕГЗИТ, као што је “Youth Heroes”, кампања која промовише позитивне узоре у друштву, те “Youth Fair”, заједничка регионална иницијатива која Балкан позиционира као једну од најатрактивнијих дестинација за младе на свету. А првог дана ЕГЗИТ отварају рок гиганти The Cure, чија пунокрвна свирка од преко два и по сата почиње већ у 20.30 часова, па се саветује што ранији долазак на фестивал! Биће узбудљиво и после концерта јер на главној бини праву ОПЕНС журку направиће белгијска суперзвезда Lost Frequencies! И друга подједнако важна и спектакуларна бина ЕГЗИТ фестивала дочекаће звезде из највишег светског ранга јер се на mts Dance Arenu враћа њен краљ Carl Cox, којег у овом походу на тврђаву прате Maceo Plex, Charlotte de Witte, Monika Kruse и други!

У овој акцији ОПЕНС је поделио 250 улазица за први дан и све те младе заједно очекује на ОПЕНС зони ЕXИТа и да заједно отворимо Фестивал!

ЛИНК КА ВИДЕУ СА ПОДЕЛЕ УЛАЗНИЦА

Leave a comment