Новосадски хуманитарни центар (NSHC) је организатор студијске посете Новом Саду у оквиру пројекта „Социјална предузећа: размена добре праксе као алат у раду са младима“.

Размена добре праксе

Циљ пројекта је размена знања и искуства у социјалном предузетништву и раду са младима. Носилац овог двогодишњег пројекта, у којем као партнер учествује NSHC, је британска организација Dacorum Council for Voluntary Service. Пројекат је подржан средствима Ерасмус+ програма Европске уније.

Представници партнерских организација из Велике Британије (Dacorum Council for Voluntary Service LTD, Stephens and George Charitable Trust), Ирске (AMACH LGBT!), Румуније (Asociatia Clubul Sportiv Experienta Multisport) и Чешке (Petrklíč help, Asociace středoškolských klubů) боравиће у нашем граду пет дана и посетити организације и установе које раде са младима и које се баве социјалним предузетништвом.
Првог дана посете у Градској кући учеснике ће поздравити Љиљана Коковић, помоћница Градоначелника Новог Сада. Планиране су посете Пословном инкубатору, Омладинском креативном центру ОКЦе, школи „Милан Петровић“ и њиховом Едукативном кампу на Ченеју, социјалном предузећу „Вера, љубав, нада“ у Шајкашу, ОПЕНС-у и ИнфоПолису, Универзитету у Новом Саду – Центру за подршку студентима, Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима, Саветовалишту за младе NSHC-а, Машинској школи, Свратишту за децу улице, Омладинском центру ЦК13 и Групи „Изађи“. Гости ће имати прилику и да обиђу знаменитости Новог Сада и Сремских Карловаца.

Током посета, учесници ће имати прилику да чују више о примерима предузетништва и активизма младих, начинима на који се оно подстиче и помаже, као и о раду са угроженим групама младих. Њихов задатак је да забележе шта су видели и научили, а на крају недеље изаберу два примера најбоље праксе у раду са младима. Ти примери ће бити објављени у пројектној публикацији (Водич кроз најбоље праксе у раду са младима).

Више о пројекту и претходним студијским посетама можете наћи овде. 

Leave a comment