Дајте себи један осмех у огледалу и за први дан промене сте урадили доста. Други ће вас даривати позитивном енергијом ако најпре сами себе дарујете.

Здрава исхрана и позитивне мисли против стреса! Фото: Pixabay

Крените од себе!

Пар капи етеричног уља од лаванде могу да вам освеже просторију као и да освеже ваш дан. Можете их сипати у креме или купке, или можете их наносити дирекно на зглоб руке или иза уха.
Прочистите организам и мисли! Смирите свој ум медитирајући са замишљеним лепим сликама. Као што је битно какве мисли вам долазе у ум тако је битно и какве материје уносимо у организам. Ваше тело је огледало ваше душе и оно вам шаље поруке. Књиге које позитивно утичу на моћ подсвести или које су пуне лепих мисли су као молитва и остају урезане у вашој подсвести која позитивно утиче на вашу свест.

Моћ подсвести је као централно складиште у меморији које утиче позитивно или негативно.
Сем тога, није фраза када кажу да гледање у реку, зеленило, слушање шума таласа, цвркута птица има своја релаксaциона дејства. Запитајте се да ли видите и чујете природу око себе? Уколико није тако, енергија је блокирана и чакре су затворене – дакле, то треба мењати. Боравак и контакт са природом могу пробудити ваша чула.

 

Пронађите своју омиљену оазу задовољства!

Моја омиљена продавница здраве хране је моја оаза задовољства.
У близини мене се отворила продавница здраве хране и постала сам њен стални купац. Мало по мало почела сам да уживам разгледајући понуду производа у њој. Стално сам откривала новитете што на полицама, што од људи који коментаришу док чекају на ред. После тога бих истраживала на интеренту, правила сама комбинације. Да ли ви имате у близини продавницу здраве хране и јесте ли је икада посетили?

 

Почните од свог дома!

 

Распремите све оно што одлажете данима, проветрите просторије, нека зраци сунца уђу да бораве код вас. Распремите свој радни сто, узмите омиљени роковник и забележите ствари које из неког разлога одлажете. Ако сте љубитељ цвећа, зашто не бисте скокнули до пијаце или до баште по који цвет за вазу или саксију за терасу. Баците све оне ствари и предмете који вам сметају у вашем дому. Feng šui је подешен тако да вам ништа не ремети енергију и осетићете прво растерећење.

Када сте довољно радили на себи, можете почети улагати у квалитетне односе са околином и можете очекивати да вам се то вишеструко узврати. Када сте задовољни собом и када је фокус на унутрашњем миру, мање ће до вас допирати негативни спољашњи фактори који би могли нарушити вашу добру енергију и проузроковати стрес. Ваш психички одбрамбени систем биће јачи сваким даном. Запамтите да је свет увек онакав каквим га ми видимо – зато бирајте најбољи угао посматрања. Гледајте у сунце и оно ће вас обасјати!

Сузана Марјановић

Leave a comment