У понедељак, 1. јула од 20h у Омладинском центру ЦК13 одржаће се први у низу филмских серијала под називом:

ALTERNOON

психомагија
Погледај филм и уживај!

“Alternoon” је нови филмски серијал који ће се одржавати у Омладинском центру ЦК13 два пута месечно. У овом серијалу ће се акцентовати andergraund филмска остварења која за тематику имају ДИY културу и баве се самом алтернативном уметношћу као начином размишљења. Серијал “Алтерноон” се ради искључиво у едукативне сврхе те је улаз на пројекције бесплатан.

Програм:

20:00 GOODNIGHT BROOKLYN: The Story of Death By Audio

Death By Audio je andergraund клуб и DIY заједница која је била приморана да се затвори 2014. године. Филм је фокусиран на борбу за одржање Death By Audio DIY колектива, клуба и радионице гитарских педала. Радња се одвија у Бруклину, а просторије клуба и само земљиште прети да уништи и купи позната таблоид компанија ВИЦЕ. Главни актери филма су чланови култног noise rock benda A Place To Bury Strangers, као и многи други алтер nojz рок бендови који су наступали у овом клубу: Lightning Bolt, Dirty on Purpose, Fuck Ton, French Miami, Ty
Segall, Thee Oh Sees, Pissed Jeans…

Режија: Метју Конбој

Трајање: 79 мин.

21:30 INDUSTRIAL ACCIDENT: The Story of Wax Trax records

Прича о Денију Флешеру и Џиму Нешу, геј пару и фановима андерграунд музике. Они осамдесетих година у конзервативном Чикагу отварају култну продавницу плоча и покрећу легендарну издавачку кућу Wаx траx рецордс. Причу о овој продавници и самој музичкој етикети у овом филму причају пријатељи Денија и Џима, као и чланови култних бендова:
Министрy, Revolting Cocks, Nine Inch Nails, Lard, Front 242, Fugazi, Dead Kennedys и многи другии. Ауторка филма, Џулија Неш, ћерка Џима Неша, након смрти свог оца је отворила његову давно напуштену шупу и пронашла вансеријску колекцију фото, видео и аудио документације. Њен отац је то све са разлогом чувао годинама након гашења етикете. Џулија је тада решила да сними овај филм у сећање на свог оца. Филм је награђиван на више светских документарних
фестивала.

Режија: Џулија Неш

Трајање: 94 мин.

Филмови су на енглеском језику, а пројекције ће бити без превода на српски. Следећи “Алтерноон” серијал ће се одржати 15. јула.

Leave a comment