Највећи мултимедијални квиз Млади људи велика дела одржан је на Тргу слободе у Новом Саду у недељу, 30. јуна.  Фасада Војвођанске банке од 300м² постала је на једну ноћ платно – кроз мапинг, мултимедијане перформансе и интерактивну веб-апликацију, уз телефоне, знање и жељу за игром, Нови Сад је направио најмасовнији квиз на свету. Награда припала Свратишту за децу и младе.

Фотографија: Марија Ердељи

План је био да победник квиза добије наградно путовање у вредности од 1000 евра, међутим, он се након проглашења није појавио да преузме награду, те је одлучено да она буде донирана новосадском Свратишту за децу и младе.

„Имамо информације да је победник био на Тргу, да је путем апликације добио поруку, али да се из неког разлога просто није јавио, тако да смо заједнички одлучили да награду просто преусмеримо некоме коме је сигурно потребна. Стога смо већ данас у Свратишту за децу и младе, јер нам је врло важно да оно што смо јуче рекли, одмах данас и спроведемо у дело,” објашњава координатор ОПЕНС-а, Вукашин Гроздановић.

Oко осам хиљада Новосађана окупило се синоћ на Тргу / Фото: Марија Ердељи

Учесници у квизу одговарали су на питања везана за познате Новосађане који су још у младости постизали велике ствари и тако заједно откривали о којим знаменитим личностима је реч. Пошто се по окончању квиза победник није јавио да преузме награду, организатори су заједно са публиком одлучили у чије руке ће награда отићи.

“Желим да се захвалим ОПЕНСу и свим грађанима који су јуче учествовали у квизу и коју су заједнички помогли да на крају Свратиште добије награду. Са наше стране, ми ћемо се потрудити да ту награду искористимо на што је могуће бољи начин и да што више деце одведемо на неки краћи одмор, како би се окупали и уживали у пратњи својих васпитача,” додаје координатор Свратишта за децу и младе улице, Вук Коцкар.

Приликом уручења награде у Свратишту / Фото: В. Величковић

Према речима редитељке квиза Соње Петровић, идеја је просто била промоција младости као времена у коме млади имају права и могућности да стварају велика дела и позитивне промене у друштву. Приказивањем афирмисаних људи из историје који су били успешни у разним областима у периоду када су били млади, демистификовано је да је поље успешности и стваралаштва време зрелог доба.

 

 

 

Фотографије: Марија Ердељи / В. Величковић

Leave a comment