Коначно су престале кише и сада сви, а посебно ми даме, разгледамо купаће костиме, опрему за летовање и лагане одевне комбинације. Комбинујемо боје, трендoве и новчане могућности. Гледамо оно што нам је потребно (или ипак није) – али шта би свакако требало увести у своју дневну рутину да бисмо се осећали, а и изгледали боље?

На првом месту – исхрана! Мале промене у режиму исхране које будемо дисциплиновано примењивали довешће до и те каквих резултата. За почетак, хајде да уведемо 5 нових добрих навика и избацимо 5 лоших свакодневних навика.

Навике које препоручујемо:

  1. Свако јутро на празан стомак попити кашику маслиновог уља са лимуном – детоксикује организам чисти јетру, прочишћава тен.
  2. Избацујемо бели хлеб и уводимо у мањим количинама хлеб од целог зрна пшенице – временом ће се смањивати потреба за хлебом у сваком оброку.
  3. Једемо црну чоколаду са што већим процентом какаа – умерена конзумација одлична је за енергију и расположење.
  4. Пијемо више воде и чајева, сурутку у праху – јако је здрава посебно после физичке активности и пуна протеина.
  5. Трчимо за почетак једном-два пута недељно или идемо на посао пешке – физичка активност је одлична и за тело и за психу.

Навике које не препоручујемо:

  1. Нећемо пити газиране сокове пуне шећера већ домаће и природне, и кафу можемо пити горку.
  2. Нећемо практиковати најчешћу и најкалоричнију комбинацију – пржено месо+пржени кромпир+бели хлеб.
  3. Нећемо практиковати пржене меснате производе већ ћемо обратити пажњу на шарениш поврћа на пијацама.
  4. Уместо сунцокретовог рафинисаног уља користићемо што више маслиново, кокосово и ланено уље – како у исхрани, тако и за негу коже.
  5. Уместо слаткиша јешћемо за ужину на свака два сата орашасте плодове, житарице, воће, кикирики путер и какао производе.

Најбитније је са речи прећи на дела! План је пред тобом, само да крене акција и  почне реализација. Осмех на лице и самопоуздање ће се пробудити.  За месец дана новог режима исхране осећаћеш се енергичније, изгледаћеш лепше и задовољније. Бићеш мотивисана да наставиш са новим здравим стилом живота.

Истовремено бирајте пут лепоте и здравља: унутрашње и спољашње лепоте и физичког и психичког здравља. Будите одлучне, истрајне и заблистајте, драге даме, баш овог лета!

Буди здрава, фит и уживај!

 

Сузана Марјановић

Фотографије: Марија Ердељи

 

Leave a comment