Синоћ (25. јун) свечано је отворен 46. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра – Инфант. Публика је на сцени Јован Ђорђевић у Српском народном позоришту била у прилици да види интересантан перформанс плесне трупе Тула лимнејос из Немачке. 

Под слоганом “У потрази за људскошћу” до 2. јула новосадска публика ће бити у прилици да погледа 15 представа из 8 земаља: Немачке, Палестине, Јужне Кореје, Чешке, Италије, Швајцарске, Француске и Србије. Заједничка порука Фестивала односи се на то да нам данас највише недостаје људског у хуманог у нама самима.

Прошлогодишња победница Инфанта, плесачица и кореографкиња Рита Гоби, која је ове године у жирију, обратила се публици са речима колико је срећна и почаствована што је поново део Инфанта.

Срећна сам што ћу ове године бити члан жирија, што имам могућност да овде стојим, у Новом Саду, у Српском народном позоришту. Једва чекам да погледам све представе и да се и сама инспиришем. Уживајте у сваком кораку, сваком покрету, свакој реченици – шаљем вам много енергије.

Након свечаног отварања, на сцену су изашли плесачи немачке трупе Тула лимнејос и извели представу под називом Бес – комад о шоку и протесту, који отвара питање смисла савременог друштва и наше перцепције света.

Детаљније о представама на овогодишњем Инфанту погледајте ОВДЕ, а ево како се позоришна трупа из Јужне Кореје обратила публици у Србији:

Улазнице су у продаји на билетарници Културног центра Новог Сада (Католицка порта 5) сваког радног дана од 11 до 13 цасова, као и на месту одржавања представе, сат времена пре играња. Цена улазница је 500 динара, а студенти и пензионери је могу купити по цени од 300 динара.

 

Сања Ђукић

Фотографије Марија Ердељи

 

Leave a comment