Да ли знате где ћете бити и шта ћете радити 2021. године? Шта ће бити те године у Новом Саду и зашто ће тај град бити центар културе у Европи и дестинација коју никако не треба заобићи? Ко стоји иза припреме Новог Сада за 2021. и шта подразумева пројекат „Нови Сад 2021“?

Посети OPENS Youth Fair!

Одговоре на та, али и друга питања која имате, добићете у оквиру регионалног сајма омладинског туризма, OPENS Youth Fair-a, на ком ће, ове године, свој програм имати и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ 2. и 3. јула.
„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ отвориће врата својих просторија у Аполо центру (Трг слободе 3) са жељом да се више приближи Новосађанима, чује њихове сугестије и представи своје активности. Оба дана програм ће почети у 18 часова и све активности биће бесплатне, а очекују вас – квиз, виртуелна вожња бициклом, добра музика и интересантан перформанс који ће „предвидети“ будућност.
Виртуелна путовања кроз град
Посетиоци ће имати прилике да се провозају виртуелним бициклом и завире у старо језгро Новог Сада, упознају се са његовим знаменитостима и културним наслеђем. „Вожња“ креће од куће наше научнице Милеве Марић Ајнштајн, затим кроз сам центар града, преко Кеја, па све до Подграђа Петроварадинске тврђаве.
Како ће изгледати будући Креативни полис, односно такозвана Кинеска четврт, шта ће обухватити и зашто ће бити важно посетити га 2021. имаћемо прилику да видимо кроз виртуелну „шетњу“, која ће такође бити организована у просторијама „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у Аполо центру.
Колико знамо о Европској престоници културе?
Колико смо уопште упознати са пројектом „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”? На који начин свако од нас може да се прикључи и учествује у креирању културних садржаја? Које су активности реализоване и шта нас још очекује да бисмо спремно дочекали годину титуле – 2021.?
На та и многа друга питања одговараће волонтери, а одговоре могу да дају и сви који дођу у Аполо центар, у оквиру квиза који ће се бавити пројектом „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”. За најбоље су припремљене и награде.
За квиз није потребно посебно предзнање, већ је циљ да се грађани више упознају са пројектом ЕПК 2021, људима који раде на пројекту и активностима које су битне за све грађане Новог Сада.
Да ли желите да знате шта ћете радити 2021. године?
Макар једном у животу смо пожелели да знамо шта нас очекује у будућности и да предвидимо неке ситуације. Управо то омогући ће интересантан перформанс који вам може наговестити где ћете бити 2021. године. Перформанс под називом „Да ли желите да знате шта ћете радити 2021. године?“ извешће наша глумица Соња Лештар, од које можете сазнати шта вас чека за две године, макар када су у питању културни догађаји и манифестације.
Чланови екипе која ради на пројекту „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ побринуће се и за музички програм у њиховим просторијама, који ће пратити догађаје 2. и 3. јула.
Регионални сајам омладинског туризма, Youth Fair, окупља најатрактивније омладинске дестинације Балкана (као и фестивале, клубове, центре за екстремне спортове и многе друге неоткривене атракције региона), туристичке организације и туристичке агенције које се баве промоцијом омладинског туризма као и невладине организације које се баве регионалним повезивањем младих на подручју Западног Балкана. Циљ сајма је да се кроз заједничку регионалну иницијативу Балкан позиционира као једна од најатрактивнијих дестинација за младе на свету.

 

Leave a comment