Са задовољством вас обавештавамо да се у уторак, 25. јуна, у 18 часова, у Галерији Бел Арт, отвара изложба Немање Миленковића Да ли ће таласи испрати све?

Посети изложбу!

Изложба Немање Миленковића део је пратећег програма Завршне изложбе студената Академије уметности у Новом Саду и Програма сарадње Галерије Бел Арт и Академије уметности у Новом Саду. Изложбу отвара Драган Матић, сликар и редовни професор на Катедри за сликарство на новосадској Академији уметности.

Изложба ће трајати до 06. јула 2019. године.

Радно време галерије је уторак – петак 10-14 часова  и 17-20 часова и субота 10-14 часова.

Изложба Да ли ће таласи испрати све? представља пресек досадашњег активног истраживања проблематика индустрија забаве, односно све чешће присутних аквапаркова и делфинаријума у свету. Фокусирајући се на фото и видео документацију доступну на интернету, селектујем материјал на којем додатно интервенишем и који потом користим као предлошке за цртеже, редимејд објекте и инсталације. Путем њих, посматрача упознајем са местом лова, убијања и транспорта живих делфина, каснијем третману са којима се те животиње суочавају и интензивном покушају одређених медија да специфичности ових пракси прикрију…” (Немања Миленковић)

Немања Миленковић (Нови Сад, 1996)

Завршио је средњу школу за дизајн Богдан Шупут, смер ликовни техничар. Студент је ИВ године Академије уметности у Новом Саду, на студијском програму Сликарство у класи професора Драгана Матића. До сада је имао 6 самосталних изложби, а учествовао је на преко 25 групних изложби и неколико креативних радионица у земљи и иностранству. Добитник је неколико признања и награда: Похвала од стране града Новог Сада за Видовданску награду, Нови Сад (2014); Награда за освојено 1. место на, XIII  изложби акварела”, Културни центар Шабац (2017); Награда Игор Белохлавек, за најбољег младог аутора на ,,62. Октобарском салону” у Народном музеју у Шапцу (2018); Награда за 3. освојено место на изложби ,,Збогом Балкан? Збогом, Балкан!”, у организацији Удружења алумниста Уједињеног краљевства у Црној Гори, Британске амбасаде Подгорице и Центра за савремене умејтности Црне Горе, Подгорица (2018). Његови радови налазе се у приватним колекцијама у земљи и иностранству (Србија, Црна Гора, Италија, Белгија, Норвешка, Кина). Стипендиста је Доситеје – Фонда за младе таленте 2018/2019, које додељује Министарство омладине и спорта.

Годишњи излагачки програм галерије Бел Арт је подржан од стране Министраства за културу и информисање Републике Србије.

Leave a comment