Издавачка кућа „Алма” организује XVIII конкурс за најкраћу кратку причу. Шаљу се до три необјављене приче не дуже од 15 редова (900 знакова).

Пријави се са својом причом!

Нема никаквих тематских или жанровских ограничења. Приче, одштампане у једном примерку (пошто приче скенирамо, више нису потребна три примерка), потписују се шифром, а разрешење шифре доставља се у засебној мањој коверти (која се ставља у већу коверту с причама), где се наводе и основни подаци о аутору (датум и место рођења, занимање, књижевни рад, сарадња са часописима, објављене књиге, адреса, телефон, имејл адреса…).

Жири ће доделити I, II и III награду.

Приче, потписане именом и презименом, могу се послати и електронском поштом (све приче треба копирати у само један фајл), и у том случају не учествују у конкуренцији за награде, али ће бити објављене у зборнику – уколико то својим квалитетом завређују.

Радови се шаљу на адресу:

„Алма”
Молерова 62-А
11000 Београд
Alma.izdavackakuca@yahoo.com

Свима који приче пошаљу електронском поштом потврдићемо да смо њихов мејл примили. Уколико вам не одговоримо, молимо вас да приче пошаљете поново.

Конкурс је отворен до 1. септембра 2019. године.

Жири ће прогласити победнике 15. октобра. Објављене приче неће се хонорисати. Ауторски примерак зборника није предвиђен.

Све информације о конкурсу, наградама, представљању књиге и сл. биће објављене на сајту www.alma.rs. На овом сајту могу се прочитати сви зборници с претходних конкурса.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment