У дану када се у целом свету слави Светски дан музике, 21. јуна, Новосађани ће моћи да уживају у изложби музичких фотографија под називом “Love” ауторке Марине Пешић. Ово је Маринина трећа самостална изложба, али прва у Новом Саду.

Посети изложбу и уживај!

Свечано отварање је у петак, 21. јуна, у 18 часова у Америчком кутку. После изложби које је имала у Ужицу и Београду, први пут самостално излаже у Новом Саду, граду у коме су настајале њене прве концертне фотографије. За ову изложбу одабрала је 20 фотографија домаћих и регионалних музичара, а половину од њих није до сада приказала ни на једној од својих изложби.
Тајна које нема је да Марина, попут славнијег брата по оружју – Денија Клинча, чији ненаметљив приступ ће (не)свесно преузети – воли рокенрол. Начин да се, и даље у доминантно мушком послу (који то у свету поодавно није) успе и опстане је да љубав пређе у страст, да ескалира у опсесију која Маринине концертне фотографије преводи из чисто документарног у сферу рок снова подједнако важну и извођачима и публици. Рокенролу, колико у звуку толико и на слици, нужна је извесна доза мистерије, чаролије…таман толика да онемогући свако коначно артистичко дешифровање. Заустављени фремови концерата враћају на једини истински осећај после сваког аутентичног наступа: „Где смо то били? Шта нам се то десило? Ко је то био?“
Витомир Симурдић
Изложба с разлогом носи назив “Love” (Љубав) јер ове пажљиво одабране фотографије заправо показују колику љубав Марина има према музици, приказују и осећај за моменат и њену врхунску способност да јој фотографије заиста вреде више од хиљаду речи. Наше галерије на сајту су последње три године богатије за Маринина дела и уживање је пратити њен константни развој.
Ивана Јовановић, уредница портала Remix Press.
БИОГРАФИЈА
Марина Пешић рођена је у Ужицу. Од октобра 2006. године живи у Новом Саду. Још као дете одлазила је на концерте и показивала огромну љубав према музици. С временом, почела је на концертима да бележи музичке слике и усмерила се на вештину концертне фотографије. Од августа 2016. године фотографише пробране музичке догађаје за новосадски портал Remix Press. Љубав коју улаже у сваку концертну фотографију вратила се наклоношћу коју према њеном раду имају највећи регионални састави и аутори.
Добитница је специјалне награде „Глас жене у музици” на међународном фото-конкурсу „Глас који се види, слика која се чује” 2017. године. Наредне године додељена јој је плакета Special Mention на међународној изложби концертних фотографија „Чисто око, пуно срце.”
Њене одабране фотографије можете погледати на фејсбук страници „Моћ музике” као и на порталу.
Самосталне изложбе:
Моћ музике – Ужице, 2017.
Потписано изван времена – Ужице, 2018.

Колективне изложбе:
Jazz фотографија – Нови Сад, 2016.
Jazz фотографија – Нови Сад, 2017.
Глас који се види, слика која се чује – Зеница, 2017.
Чисто око, пуно срце – Зеница, 2018.
50 пишем, 202 памтим – Београд, 2019.
На таласима слободе – Београд, 2019.
Новосадска култура сећања– Нови Сад, 2019.

Leave a comment