Ново издање новосадског Blokstok фестивала биће одржано 15. јуна у парку поред железничке станице у Новом Саду, а звезде вечери биће састав Orthodox celts, најављују организатори.

Посети фестивал!

Ново издање новосадског Blokstok фестивала биће одржано 15. јуна у парку поред железничке станице у Новом Саду, а звезде вечери биће састав Orthodox celts, најављују организатори.
“Нови Сад не треба да очекује ништа мање од онога што је чула и видела и публика у Даблину. Дакле, Келте у најрепрезентативнијем издању, са сет листом базираном на, пре свега, албуму “Many Mouths Shut!”, али и на једном специфичном Best Of setu. Наравно, као што никада нисмо, тако ни сада нема никаквих компромиса, свом снагом од почетка до краја, уз литре зноја и енормне количине позитивне енергије. The Celts Strike Again!”, поручују момци из групе Orthodox Celts.
Поред Келта, тог викенда у Новом Саду наступиће и новосадски Love Hunters, Lost Propelleros, Pero Defformero, као и Усамљени јахачи, Цепени ћунци и Неми песник коме је припала част да отвори Фестивал.
Blokstok од свог оснивања подржава младе и неафирмисане извођаче, пружајући им прилику да наступе пред великим аудиторијумом. Након спроведеног конкурса, одлучено је да ће фестивал ове године отворити Неми песник”, каже један од организатора фестивала Дане Баста.
Посебан “штимунг” фестивалу даје и дугогодишња сарадња организатора са “Мото унијом Војводине”, организацијом која окупља велики број мото клубова из покрајине. Дефиле двоточкаша најпрометнијим градским булеварима и изложба у парку сваке године представљају својеврсну атракцију за посетиоце, али и доприносе афирмацији бајкерске субкултуре.
“Ово је фестивал за све генерације, што се види и по програм, који се мало разликује ове године, будући да је ове године и 20 година Фестивала. Надам се увек и лепом времену, а очекујем да све прође без инцидената, као што је увек до сада и био случај. Све остало је у суштини мање битно” каже Марко Танчик, један од организатора.
И ове године, из безбедносних разлога, апелује се да посетиоци не уносе пиће у стакленој амбалажи у парк, као и да се не приближавају железничкој прузи. Фестивал ће бити отворен у 17 часова, а свирке ће се одржавати до касно у ноћ, а улаз је бесплатан.

Leave a comment