Удружење студената технике Европе – Београд, организује 16. међународни академски семинар који ће се одржати од 11. до 20. јула у области Food Science-a. БЕСТ академски семинари се одржавају сваке године у 97 градова широм Европе.

Циљ ових пројеката је унапређивање знања студената о савременим темама у оквиру техничко – технолошких и природно – математичких наука, као и области пословних вештина. Учесници овогодишњег семинара биће 22 студента из 16 европских земаља.

На овогодишњем семинару који носи назив  ‘’You are what you eat’’, учесници ће имати прилику да се теоријски и практично упознају са основама науке о храни, добију преглед о индустријском и традиционалном процесу производње, контроли квалитета хране, као и да се упознају са актуелностима и иновацијама у области прехрамбене технологије. Суочиће се и са практичним задацима кроз студије случаја и стећи ће увид у рад у овој области кроз посету компанији.

На овај начин, инострани студенти ће имати прилику да упознају српску историју, културу и знаменитости наше земље, а поред обавезног академског дела стећи ће и нова познанства.

БЕСТ се кроз организацију међународних академских семинара труди да студентима широм Европе омогући да на занимљив начин стекну знања из различитих области, путују, упознају различите културе и пријатеље из целе Европе. Ово је сјајна прилика да студенти надограде знања која стичу на факултету, или да чују нешто више о осталим областима кроз имплементацију пет вредности наше организације – флексибилност, забава, пријатељство, учење и напредак“, каже Софија Милошевић, главни организатор овогодишњег семинара.

За више информација о семинару посетите сајт пројекта www.course.best.rs, као и званичну интернет страницу Удружења www.BEST.rs.

BEST (Board of European Students of Technology) је непрофитна, аполитична и невладина организација студената техничко-технолошких и природно-математичких факултета, која од 1989. омогућава комуникацију, сарадњу и размену студената из целе Европе.

Наш циљ је да омогућимо комуникацију између студената, компанија и Универзитета, како би се студентима пружила могућност да унапреде своје организационе способности, усаврше тимски и индивидуални рад и ступе у контакт са научним институцијама и водећим компанијама из различитих области.

Leave a comment