Након веома успешног априла, Српско народно позориште и представа „Тартиф” опет се могу похвалити признањима. На 22. Театар фесту „Петар Кочић” у Бањој Луци, ова већ вишенаграђивана представа најстаријег српског театра, рађена у корподукцији са Народним позориштем у Сомбору, понела је 4 признања.

Представа Тартиф је за велику похвалу!

„Тартиф”, редитеља Игора Вука Торбице и овога пута понео је награду за најбољу представу, док је редитељ добио признање за најбољу режију.
Млада и талентована Хана Селимовић, својим шармом још једном је освојила срца присутних као и жирија те заслужено понела награду за најбољу глумицу, док је Саша Торлаковић добио награду за најбољег глумца.

Према одлуци жирија, у саставу др Луке Кецмана, Селимира Радуловића и Милоша Латиновића, Селимовићева је дочарала лик комплексне жене која је спремна на рушење свега постојећег да би се остварила њена истина, док је Торлаковић остварио висок степен игре којом је демонстрирао потпуно познавање широке лепезе глумачког изражавања.

Наредна станица представе „Тартиф” је Александровац. Александровачкој публици представиће се на 6. Позоришном фестивалу „Буцини дани“ 13. јуна.

Представе Српског народног позоришта у јуну на точковима: „Моћни ренџери не плачу” на фестивалу у Босни и Херцеговини

Представа „Моћни ренџери не плачу“, редитељке Тијане Васић надметала се 10. јуна на 6. Фестивалу глумца Босне и Херцеговине. Млади глумачки пар, који је управо за ову представу добио награду „Предраг Пеђа Томановић“, Миа Симоновић и Вукашин Ранђеловић покушаће и на овом фестивалу да понесу признање за најбољу глумицу и глумца.

Из Јужне Кореје на Виминациум

„На Дрини ћуприја“, најгледанија представа Српског народног позоришта у последњих неколико година, коју је, инспирисан романом нобеловца Иве Андрића, на сцену нашег најстаријег професионалног театра поставио Кокан Младеновић, 27. јуна биће изведена на другом по реду позоришном фестивалу „Виминациум фест, митови, стари и нови“, на простору археолошког парка Виминациум.
Гостовање „Дрине“ у Сеулу прошле године показало је да најстарији српски театар негује значајан и вредан репертоар као и јак и моћан ансамбл који може да парира ансамблима светског ранга, с тога уколико у јуну будете и ви на точковима, немојте пропустити неку од великих представа СНП-а!

Уживајте!

 

Leave a comment