Које су то књиге из области популарне психологије које ће позитивно утицати на твој живот?

Фотографија: Unsplash

Књиге из области популарне психологије последњих година су високо позициониране на листама најчитанијих књига. Неки их читају јер осећају да им помажу и мењају животе набоље, док други сматрају да је куповина истих чисто бацање пара и да аутори на њима напросто желе добро да зараде, свесни да ће људи потрчати да их купе само ако им обећају промену. Истина је, међутим, да постоје заиста добре и корисне књиге из ове области, а ми ти препоручујемо неке од оних које су нам се допале. Надамо се да ће и теби бити од користи и да ће ти донети неке лепе животне поуке и промене.

Фотографија: https://www.youtube.com/watch?v=UD-VdadpVMM
  1. Будни у пет и Ваш је читав свет – Робин Шарма

Ова књига ће те, сигурни смо, подстаћи да се будиш рано и да свој дан започињеш на најлепши могући начин. Осетићеш жељу да се бавиш физичком активношћу, да се посветиш себи и да будеш продуктиван. Будни у 5 није написано тек тако – заиста се ради о буђењу у 5, из разлога што је први сат по буђењу најважнији сат у дану и најуспешнији људи на свету га користе на начин који је објашњен у овој књизи.

Занимљиво је да ова књига није класичан приручник где је по тачкама написано како да се понашаш и шта да радиш како би ти живот био бољи, већ се ради о причи, о људима који су били у неповољном животном периоду, али су сплетом околности добили прилику да науче како да постану чланови Клуба раноранилаца, што је њихове животе потпуно променило.

Фотографија: https://inspiracija.rs/index.php/autori/dzek-kenfild/50-uspeh-sto-da-ne
  1. Успех – што да не? – Џек Кенфилд

На око 500 страна и много поглавља, ова књига ће те научити многим стварима – како да искористиш прилике које ти се пружају, како да стекнеш пријатеље који могу да ти отворе нова врата, како да руководиш својим временом, зашто би требало да се окружиш успешним и позитивним људима итд. Ова књига није једна од оних које се читају у једном даху. Заправо, потребно је читати је полако, поглавље по поглавље, јер само тако можеш да примениш оно што у њој пише.

За разлику од претходно препоручене књиге, ова књига је приручник у коме ћеш наћи конкретне савете који ће ти, уколико их услишиш, променити твој живот из корена. Поред савета, пронаћи ћеш и мноштво животних прича људи који су постали богати, славни, успешни, захваљујући својој упорности, труду и вери у себе.

Фотографија: https://salonknjiga.rs/moja-knjizara/pojedi-tu-zabu/
  1. Поједи ту жабу – Брајан Трејси

У овој књизи ћеш сазнати како да престанеш да одлажеш обавезе и како да прво поједеш ону најружнију жабу, тј. обавезу која ти је најважнија, а коју најчешће толико дуго одлажеш да почиње да те мучи и да ти стоји над главом. На свега стотинак страна пронаћи ћеш двадесетак начина како да превазиђеш одуговлачење и како да постанеш ефикасан.

Ова књига је, такође, написана у облику приручника. Врло лако се чита, пружа вредне информације и савете и чим је прочиташ осетићеш жељу да планираш, записујеш и да извршаваш своје обавезе без непотребног одуговлачења.

 

Да ли си прочитао неку од препоручних књига и какви су твоји утисци?

Ања Минић

Leave a comment