Шеснаеста по реду књижевна манифестација Мајски дани књиге одржаће се од 27. до 31. маја у организацији Градске библиотеке Панчево и биће посвећена аустријској књижевности.

Мајски дани књиге

У оквиру овогодишњег издања под слоганом Панчевачки књижевни валцер који ће се одржати у читаоници Градске библиотеке Панчево говориће Барбара Марковић, Елена Меснер, Рихард Шуберт, Јелена Костић Томовић, Мило Ломпар и Владимир Табашевић.

У понедељак, 27. маја у 19.30 манифестацију ће свечано отворити Књижевно вече Барби Марковић, савремене књижевнице у оквиру које ће, осим ње, говорити и професорка Јелена Костић Томовић.

Друге вечери манифестације, у уторак 28. маја од 19.30 часова одржаће се Књижевно вече Елене Меснер и Рихарда Шуберта.

Програм треће вечери манифестације који ће се одржати у среду, 29. маја од 19.30 часова биће посвећен феномену Томаса Бернхарда, једном од најзначајнијих аустријских писаца у оквиру књижевне трибине Бернхардови синовци или шта је данас Бернхард нама, а шта њима? о чему ће говорити Барби Марковић, Елена Меснер, Рихард Шуберт и Јелена Костић Томовић.

Осим разговора посвећених аустријској књижевности, овогодишња манифестација биће у знаку стваралаштва уважених српских аутора, те ће током пете вечери манифестације, у четвртак, 30. маја од 19.30 бити одржан Разговор о књизи Црњански – биографија једног осећања Мила Ломпара, а у програму ће учествовати аутор књиге и књижевник Вуле Журић.

Последње вечери манифестације, у петак, 31. маја од 19.30 часова у програму ће ућествовати Вуле Журић и актуелни НИН-ов лауреат Владимир Табашевић који ће том приликом промовисати свој роман Заблуде Светог Себастијана.

Извор: Портал Млади

 

Leave a comment