У Великој дворани СПЕНС-а, 15. маја, свечано је отворена највећа манифестација аматерског спорта у Европи у којој учествују деца из основних школа са територија Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Свечано отварање манифестације.

Отварању су присустовали градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, председник Организационог одбора Спортских игара младих, Здравко Марић, генерални директор компаније ,,Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora“, Светослав Атанасов, председник Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић, и председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, Ивана Јовановић.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, истиче да је Нови Сад град који сваке године има све више студената и самим тим све више младости и који томе посвећује много пажње, о чему говори и овогодишња титула Омладинске престонице Европе.

Спој младих и спорта је добитна комбинација, а ово је позитивна прича у региону која гарантује сигурнију будућност. Желим им да науче да побеђују, али и да у поразу буду достојанствени – истакао је Милош Вучевић.

Председник Организационог одбора Спортских игара младих, Здравко Марић, захвалио се свима који помажу да се Игре одржавају већ шест година у нашој држави.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, Ивана Јовановић.

Ово је најлепша спортска прича која крстари регионом, а поносни смо на сву нашу децу и сигурни да ће и 2019. године победити другарство – рекла је председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, Ивана Јовановић.

У играма учествују деца из основних школа са територија Србије, БиХ и Хрватске.

За амбасадора Спортских игара младих недавно је проглашен комесар за европску политику и преговоре о проширењу, Јоханес Хан, а још 25 градова у Србији биће домаћини каравана радости и пријатељства. Победници из све три државе крајем августа отпутоваће у Сплит, на велико међународно финале.

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment