Локална БЕСТ група Ниш организује међународни летњи БЕСТ академски курс ове године по једанаести пут.

Пријави се на курс!

У периоду од 21. до 28. јула окупићемо 40 студента, од чега 22 студента различитих образовних профила из читаве Европе и 18 студената Универзитета у Нишу. Током 8 дана, студенти ће проћи 23 сата теоријске и практичне наставе, а њихова стечена знања биће проверена на завршном испиту.
Тема овогодишњег курса је једна од најпопуларнијих у ИТ индустрији, а то је Blockchain. Предавања ће бити на енглеском језику, а биће реализована од стране стручних професора Универзитета у Нишу, али и представника компанија које се баве овом темом.
Поред стицања знања, домаћи партиципанти имаће јединствену прилику да раде и уче у интернационалној атмосфери, која подстиче креативност и позитивну енергију. Осам дана проведених на курсу су незаборавно искуство које шири видике и пружа нову перспективу учесницима и ствара нова и трајна пријатељства.
БЕСТ (Board of European Students of Technology) је непрофитна и аполитична студентска организација, коју чине и воде искључиво студенти. БЕСТ, као највећа европска организација оваквог типа, окупља првенствено студенте технике, као и студенте осталих природних, али и друштвених наука, пружа им могућност за додатно образовање, стручно усавршавање и подржава их у реализацији својих потенцијала.
Једна од значајнијих могућности коју БЕСТ пружа студентима у току целе године је похађање стручних курсева широм Европе, организованих од стране локалних БЕСТ група на 97 универзитета, у 34 земље широм Европе. Преко 7000 студената сваке године искористи ову јединствену прилику да се у напреди на различитим пољима науке.

Leave a comment