У београдском Стартит Центру ће у суботу, 11. маја, са почетком у 12 часова бити одржана мини-конференција посвећена развоју софтвера у cloudu.

Посети конференцију!

Конференцију коорганизују Стартит и CallidusCloud а намењена је Јава програмерима који познају и користе овај језик.

На овом догађају посетиоци ће чути неколико прича из праксе од домаћих колега, које се односе на различите аспекте развијања софтвера у данашње време.

Миша Ангелески ће одржати предавање на тему ‚,Како смо мигрирали 200 цустомера и исто толико гигабајта података са Oracle na HANA in-memory базу података” током којег ће говорити о његовом искуство са мигрирањем велике мултитенант Јава апликације, која има доста спољних компоненти, са Oracle na HANA in-memory, једну од најбржих in-memory база података на свету.

Софија Пурић ће своје предавање посветити теми Ehcache-a (‚‚Коришћење Ehcache-а у метадата сервисима високог оптерећења”). Такође ће причати о изазовима са којима су се сусретали у току развоја и како су их решили и метрикама кеш региона уз неколико конкрених имплементационих примера.

О изазовима и проблемима са којима су се срели на путу ка Agile Development-у ће причати Златко Граник, а посебну пажњу ће посветити томе како су срушили зид између девелопера и опса и који пратећи алати су им помогли.

У фокусу предавања Игора Спасића ће бити Quarkus – Kubernetes – Native Java frejmevork прилагођен за GraalVM and HotSpot сачињен од најбољих Јава библиотека и стандарда. Заједно са Игором ћемо кроз примере проћи кроз најважније ствари које Quarkus доноси.

Последње предавање на Cloud engineering day конференцији ће одржати Александар Ивановић и Урош Милошевић. Они ће представити развојни пут платформе за генерисање разних извештаја о корисницима — LotusFlare.

Више детаља о сатници, предавачима и предавањима доступно је на страници конференције.

Пријава
Cloud Engineering day ће бити одржан у суботу, 11. маја, у 12 часова у Стартит Центру Београд (Савска 5). Улаз на конференцију је слободан, али је због ограниченог броја места неопходно да се сви заинтересовани пријаве попуном форме на следећем линку.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment