На Правном факултету Универзитета у Београду у периоду од 08. до 10. маја 2019 године одржаће се сајам запошљавања и волонтирања – ПРАВНИЦИ НА ПОСЛУ “CHOOSE YOUR CAREER”.

Посети догађај!

Сајам је у организацији Европског удружења студенанта права и младих правника (локална група ЕЛСА Београд) и намењен је студентима завршних година студија правних факултета и дипломираним правницима ради пружања могућности запошљавања и стицања стручне праксе у неким од неким од најугледнијих адвокатских канцеларија и фирми у земљи.Студентима ће се,прва два дана у периоду од 11х до 15х холу Правног факултета, представити око 30 адвокатских, извршитељских, нотарских канцеларија и компанија које нуде стручну праксу и запослење ,док ће се трећег дана одржати такмичење у симулацији суђења и тренинг.

Поред контакта са потенцијалним послодавцима, учесницима ће бити омогућени и бројни програми намењени стицању неформалних знања и вештина из области права, економије, лидерства, управљања људским ресурсима, реторике као и такмичење у симулацији суђења, чијег победника ће одредити судско веће састављено од професора и истакнутих правника.У току трајања сајма организоваће се тренинзи,студенти ће моћи да чују о томе како управљати емоцијама у послу ,како написати мотивационо писмо, имаће могућност да им се пружи стуручна помоћ у писању CV-јева.

Пројекат ПРАВНИЦИ НА ПОСЛУ-“CHOOSE YOUR CAREER” се одржава четврту годину заредом и подржан је од стране града Београда,Министарства омладине и спорта Републике Србије и Правног факултета Универзитета у Београду. Веома је значајан јер окупља преко 7 000 студената, како оних који студирају право у Београду тако и оних који студирају у другим градовима у насˇој земљи.

О организацији:

ЕЛСА (The European Law Student’s Association) је међународно, независно, неполитично и непрофитабилно удружење студената и студенткиња права окупљених ради унапређења, успостављања и развијања међународног разумевања, сарадње, правне етике и личних контаката између студената и студенткиња права различитих земаља и правних система, као и припремање за професионални рад правника и правница по међународним стандардима.

Циљеве остварује у свим државама Европе, настала је 1981 и тренутно броји преко 40 000 чланова.

ЕЛСА Србију чине локалне групе Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, ФЕППС (Факултет за европске правно-политичке студије), Привредна Академија и Унион (као придружени члан) и Привредна Академија из Београда.

ЕЛСА Београд постоји од 1987 године и највећа је струковна, студентска организација студената права и младих правника у земљи.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment