Имаш идеју на који начин мењати град у коме живиш? Посети платформу Покрени промене и утичи да твој град буде боље место за живот! 

ПРОМЕНЕ

У оквиру каравана Буди активан – покрени промене представници Кровне организације младих Србије су 22. априла посетили Шабац, први од укупно 10 градова и општина које ће КОМС обићи у склопу овог каравана. Тим поводом, у Школи примењених уметности у Шапцу, Бобан Стојановић и Никола Ристић су испред Кровне организације младих Србије одржали предавање ученицима, како би им представили важност њиховог укључивања у иницирање промена и упознали их са покретањем иницијатива на локалу. Након уводног предавања, ученици су позвани да продискутују о изазовима са којима се сусрећу на локалу и евентуалним идејама о њиховом превазилажењу.

Идеје које су млади из Шапца поделили са нашим представницима биле су разнолике, од чишћења паркова до реконструкције великих објеката, а потом им је представљена нова платформа путем које могу да конкретизују своје идеје и покрену инцијативе. Платформа ПОКРЕНИ ПРОМЕНЕ која је недавно отворена у склопу сајта www.dijalog.rs представља савремен и једноставан начин да покренете промене у својој локалној заједници путем онлајн форме, да нам изложите проблем, предложите решење, уђете у процес прикупљања подршке од ваших суграђана и уз менторску подршку КОМС-а да формализујете вашу иницијативу према доносиоцима одлука.

Караван Буди активан – покрени промене се реализује у склопу пројекта “Глас младих у демократским процесима” који Кровна организација младих Србије реализује уз подршку Београдске отворене школе и Шведске.

Следећа станица КОМС каравана “Буди активан – покрени промене” је Зајечар где ће се разговарати са младима већ 7. маја.

 

Извор: КОМС

Leave a comment