Током свог боравка у Литванији у оквиру Еrasmus+ програма мобилности студената, Симона Вребалов, студенткиња Анимације у инжењерству ФТН-а учествовала је на литванском отвореном државном првенству из аеробне гимнастике и освојила прво место у конкуренцији тимова из читаве Европе.

Браво Симона!

Симона је, заједно са још четири колегинице из Литваније, чинила тим студенткиња који је на такмичењу „International LTU Open Aerobic Gymnastics Champioship 2019” представљао Универзитет за технологије у Каунасу (Kaunas University of Technology) где је она тренутно на размени.

Симона се од малена бави различитим спортовима: гимнастиком, плесом, фитнесом, итд., а њен таленат није остао незапажен ни током боравка на овом литванском универзитету када је своје паузе од академских обавеза проводила у универзитетском спортском центру. Том приликом тренери, који су формирали и припремали тим студенткиња за ово првенство, увидели су њен потенцијал и упутили јој позив на квалификације за последње слободно место у тиму.

Након што је била одабрана и ушла је у трку за одабир најбољих аеробних гимнастичарки у равноправној конкуренцији тимова из још 12 земаља попут Велике Британије, Француске, Русије, Естоније, Летоније, Казахстана, Грчке, Белорусије, заједно са још четири своје колегинице, постала је првакиња у овом спорту.

Симона наводи да јој је целокупан боравак у Литванији преко програма мобилности студената пружио једно невероватно животно искуство и истиче да јој је ово тренутно најлепши период студирања. „Пресрећна сам што сам имала прилику да проширим своја знања, да упознам студенте из целог света, да отпутујем на места на која сам одувек желела, па чак и да наставим да се бавим спортом док студирам. Захвална сам КТУ-у на подршци коју пружа студентима – спортистима“ – додаје Симона.

 

Leave a comment