Позивају се афирмисани и неафирмисани аутори поезије да се пријаве за учешће у седмој сезони Милих Дуела, онлине балканског контеста поезије.

средње школе
Конкуриши!

Учешће обухвата дружење балканских песника преко друштвене мреже Фејсбук током месеца јула, августа и септембра 2019. године. Дружење је такмичарског карактера и окупља неколико стотина аутора поезије који желе да пруже читаност својој поезији и потакну међународну сарадњу књижевника региона.

Начин пријаве
Мили Дуели су интернационалног карактера, те се на конкурс могу пријавити аутори из било ког дела света. Не постоји добно, нити било какво друго ограничење, сем да сте аутор песама које ћете послати.

Напомена: Ранији учесници Милих Дуела се могу пријавити поново. Изузетак су победници претходних шест сезона који више не могу учествовати.

Пријавити се на конкурс можете кликом овде. Учешће на конкурсу је потпуно бесплатно!

Награде
Главна награда: Плакета + Лауреат „Мили Дуели“ („Пјесник региона по избору Мили Дуели 2019. годину“) – за освојено 1. место
Остале награде: Плакета за освојено 2. и 3. место, Најбољи пласман државе (БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Бугарске), Најбољи пласман дијаспоре (Балићево признање).
Специјално признање: Награда Ал Буqаин (плакета + медаља) – за особу која се током трајања сезоне највише истакла у промицању међународне сарадње књижевника медијским путем сукладно мисији пројекта Милих Дуела.

Сваки аутор који буде одабран за учешће у Милим Дуелима, добија електронску и/или штампану (зависно од учешћа у зборнику и доласка на промоцију) Захвалницу за сарадњу, књижевни допринос пласирања писане риечи кроз друштвене мреже, те потицању развоја књижевне критике на овим просторима током 2019. годину.

Напомена: Ове сезоне ће изаћи електронски зборник поезије аутора, те књижевних критика жирија на њихова дјела. О детаљима великог штампаног зборника учесника Милих Дуела из ове и претходних сезона, изаћи ће накнадне информације и позив.

Рок за пријаву
31. мај 2019. године

Организатор ће, у јуну, одабрати најуспешније пријаве и полазнике “Милих Дуела 2019” који ће бити обавештени поруком на фејсбук профил уколико прођу почетну класификацију.

Све детаље везане за такмичење можете пратити овде.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment