Отворене пријаве за 12. по реду такмичење у програмирању за средњошколце и студенте – први пут учествују и Специјализована ИТ одељења.

Буди и ти део међународне Bubble Cup заједнице!

Пријави се!

Microsoft развојни центар у Србији позива све заинтересоване студенте и средњошколце да се пријаве на престижно међународно такмичење у програмирању – Bubble Cup 12 – у периоду од 26. марта до 28. априла 2019.

„Bubble Cup“ је тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака, основано још 2008. године од стране инжењера Развојног центра. Суштина овог такмичења је да младима приближи програмирање, као и да кроз фокусирање на тимски рад привуче талентоване младе програмера из земље и региона.

Bubble Cup такмичење се спроводи у 3 фазе – две квалификационе онлине рунде и финале.

  • Прва онлине рунда одржава се од 1. до 26. априла 2019. године
  • Друга онлине рунда траје од 1. до 26. маја 2019. године
  • Финале ће бити организовано у Београду, у септембру 2019. године

За дванаести по реду Bubble Cup студентски и средњошколски тимови могу се пријавити на интернет порталу www.bubblecup.org – до 28. априла 2019. године, односно 48 сати пре почетка друге квалификационе рунде.

Ове године такмичење је отворено и за специјализована ИТ одељења средњих школа и гимназија у Србији, а постоје и две дивизије током квалификационих рунди. Premier Лига је дивизија отворена за студенте и средњошколце који испуне критеријуме учешћа. Дивизија Rising Stars је отворена искључиво за тимове средњошколаца из Србије, а њој припадају и специјализована ИТ одељења, како би се додатно популаризовало програмирање у средњим школама у Србији. Иницијатива за увођење засебне дивизије такмичења посвећене само средњошколцима из Србије наишла је на подршку великог броја школа и наставника широм Србије.

У финале такмичења ће се пласирати тимови студената и средњошколаца, који у две онлине рунде реше одређени број задатака, према јасно дефинисаним критеријумима. Финале Буббле Цуп такмичења биће одржано у септембру у Београду.

Више детаља о правилима такмичења сви заинтересовани могу пронаћи на интернет порталу www.bubblecup.org, на Фацебоок страни www.facebook.com/BubbleCupCompetition, или се распитати путем мејла bubble@bubblecup.org.

Сви студентски тимови који се пласирају у финале Bubble Cup-а квалификују се да аплицирају за подршку Microsoft развојног центра у Србији приликом одласка на престижно међународно АЦМ такмичење из програмирања (Association for Computing Machinery Inc). Bubble Cup представља идеалну припрему за АЦМ, јер се својим форматом готово у потпуности поклапа са правилима тог такмичења.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment