ЕXИТ фестивал и ОПЕНС 2019 – савез удружења Омладинске Престонице Европе Нови Сад, покрећу конкурс за младе извођаче којима се пружа шанса да наступе на некој од бина на Петроварадинској тврђави од 4. до 7. јула, а први пут у историји Еxита, Плаy@ЕXИТ конкурс долази музичарима на праг!

ЕXIT и OPENS

Након пријаве путем АПЛИКАЦИЈЕ на сајту exitfest.org на конкурсу који ће трајати до 20. априла, музички жири позваће одабране кандидате да се покажу на бинама у чак седам градова широм Србије, док ће најбољи међу њима наступити на ЕXИТ фестивалу! Кампер Србија OPENS@EXIT током маја месеца посетиће Суботицу, Панчево, Ужице, Зајечар, Ниш и Крушевац, а 8. јуна долази и у Нови Сад, где ће бити одржане аудиције, не само за најбоље младе бендове, него и за диџејеве!

Предност у пријави имаће млади (до 30 година) музичари, а најбољи састави и уметници наступиће од 4. до 7. јула на OPENS State of EXIT зони, Fusion Pubu i Explosive бини. Конкурс ће трајати до суботе, 20. априла, кад је последњи дан за пријаву, а одабрани музичари биће обавештени о томе до четвртка, 25. априла. Заинтересовани у пријави могу да означе најближи град у којем би желели да наступе, те ће музички кампер од 4. маја посетити шест градова широм Србије, да би 8. јуна допутовао у Нови Сад на такмичење најбољих новосадских бендова. Наредног дана, у недељу 9. јуна у истом граду биће одржан окршај најталентованијих диџејева пријављених путем OPENS Play@EXIT конкурса, а одабрани ће наступити за ДЈ пултом на OPENS State of EXIT зони.

Селекторски тим OPENS Play@EXIT конкурса чиниће координаторка за међународну сарадњу ОПЕНС-а, Валентина Антић, као и чланови букинг тима ЕXИТ фестивала, Милан Ракић, Игор "Zgro" Тодоровић и Мирослав Милетић. Неопходно је да сви заинтересовани, путем форме доступне на сајту ЕXИТ фестивала, пошаљу најмање две своје нумере доступне на неком од стриминг сервиса, те да их уз пратећу биографију, фотографију и назначен музички жанр уврсте у своју пријаву. Музичари се у пријавном формулару опредељују и за град где би желели да наступе и покажу своје музичко умеће.

Leave a comment