Пакет финансијске и менторске подршке спреман је за десет најбољих иновативних пројеката које покрећу млади креативци и активисти, како би унапредили локалне заједнице.

Пријави се на конкурс!

Центрифуга, програм за младе у оквиру Суперсте програма донација Ерсте Банке, управо је завртела свој пети, јубиларни круг у новом формату. Поред десет најбољих тимских иницијатива по избору Жирија које ће бити награђене са по 500.000 динара за реализацију, један пројекат ће добити награду публике у вредности од 100.000 динара.

Заинтересовани тимови, окупљени у формалне или неформалне групе, могу пријавити своје пројектне идеје од данас до 26. маја, и то искључиво онлајн преко платформе www.суперсте.нет на којој се налазе и детаљније информације о конкурсу.

Од 2015. године, када је Суперсте програм лансиран као редизајнирана платформа за онлајн и офлајн подршку младима, на конкурсе се пријавило више од 450 иницијатива из области културе, уметности и образовања. Суперсте је у претходних пет година активирао младе из више од двадесет градова широм Србије. Ерсте Банка је обезбедила фонд од више од 28 милиона динара за подршку чак 75 иновативних идеја младих од Лесковца до Суботице.

Подршка не би била потпуна да, осим значајних финансијских средстава, учесници не пролазе и свеобухватан процес менторства. Вођени саветима и искуством Суперсте ментора, доказаних експерата из различитих области од дизајна, преко маркетинга и комуникација до пројектног менаџмента, пријављене идеје су кроз програм добијале нову димензију.

Бројне обуке и догађаји за размену знања, дружење и умрежавање младима су пружиле могућност да постављају питања и да надограђујући идеје раде и на личном развоју. Више од 50 пројектних клиника, инфо сесија и тачака сусрета са менторским тимом експерата млади оцењују као посебно важан део програма.

Идеодром, дводневни хакатон и окупљање посвећено развијању идеја, многи тимови доживљавају као круцијалан тренутак за тестирање и адаптацију пројектних идеја.
Нови формат Суперсте програма у одлучивање око победничких пројеката укључује и ширу и стручну заједницу. Више од 300.000 активних корисника платформе www.superste.net на годишњем нивоу учествује у избору пројеката, што осигурава да победничке идеје од старта имају и додатни капитал – подршку на локалу.

Након гласања на платформи и друштвеним мрежама у финални избор пројеката укључен је и жири, састављен од бројних истакнутих представника медија, културне и уметничке јавности.

Суперсте програм Ерсте Банка од 2018. године реализује у сарадњи са Траг фондацијом. Пријава до 26.05.2019. године.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment