У оквиру порјекта Култура на длану, у  Културној станици “Свилара” Ђорђа Рајковића 6б, Нови Сад, одржаће се:

ИЗЛОЖБА „ЛИЦА БАЧКЕ“, Аугустин Јурига, 25-31. МАРТ ОТВАРАЊЕ 25. МАРТ, 14h 

Посети изложбу!

Изложба обухвата десетине фотографија формата 40x50cm, које су  снимљене углавном на територији северне Бачке, које су настале као ауторова жеља да направи нешто и по својој вољи. Драгоцено искуство
и препознатљив израз стиче снимајући суботичку и војвођанску архитектуру, дела заштићене културне баштине, етнографску грађу, мотиве из завичаја. Технички квалитетне фотографије, поред документарне, већ рано имају изразиту уметничку димензију. Оплемењене су ауторовим особним сензибилитетом за прошлост, људе и њихове судбине, трагове протока времена и непоновљиве тренутке садашњости.
Јурига снима, такође, позоришне представе, а посебно успешно представе Дечјег позоришта и Међународног фестивала дечјих позоришта Суботица. Занимљиве су му реализације из циклуса Урбана Америка, Лица Лахореа и Лица Бачке. Више пута је самостално излагао у Суботици, те се представио у Хрватској, Мађарској, Немачкој, Русији и Естонији. Много пута је награђиван за своја дела и у бројним часописима су му објављене фотографије (нпр. у National Geographic – Србија и National Geographic – Хрватска).

Уживај у изложби!

Leave a comment