ЗАШТО?

Младима је потребно више прилика да учествују у друштву, па и на дигиталан начин, и да поделе своје мишљење о питањима која их се тичу. УНИЦЕФ Србија организује радионицу о коришћењу мобилног новинарства како бисмо подстакли младе да поделе своје ставове и мишљења о циљевима одрживог развоја и о заједници.

Пријави се!

КАДА и ГДЕ?

У Београду, 30. марта 2019. године. Тачна локација ће бити накнадно објављена.

ШТА ЋЕМО РАДИТИ?

Млади ће бити упознати са циљевима одрживог развоја и основним принципима Конвенције о правима детета
Радионица ће се заснивати на употреби иновативних метода, као што је коришћење паметних телефона за стварање слика, аудио и видео снимака
Млади ће бити оспособљени да изнесу своје мишљење о потребама заједнице и охрабрени да са вршњацима даље разговарају о темама које их се тичу
Мишљење младих ће бити усвојено као извор информација за Добровољни национални извештај за Србију о напретку ка циљевима одрживог развоја, што је јединствена прилика да се у први план ставе питања која се тичу деце, адолесцената и младих.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

Да би мишљења младих била узета у обзир у консултативном процесу Добровољног националног извештаја и да би се појачао њихов глас о постизању циљева одрживог развоја у Србији, УНИЦЕФ позива да се на радионицу пријаве млади који:

– имају 15-24 године

– активно учествују у друштву и интересује их улога младих у друштву

– долазе из различитих општина у Србији

– владају основним знањем енглеског језика.

УНИЦЕФ се залаже за разноликост и инклузију, а учешће младих треба да допринесе да се стиче самопоуздање и стварају једнаке могућности. Зато се млади из осетљивих група охрабрују да се пријаве.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Пошаљите видео снимак до 20 секунди о томе зашто желите да учествујете у радионици или како видите улогу младих у заједници и попуните пријаву овде.

Рок за пријављивање је 18. март 2019. године.

Ране пријаве се охрабрују и имаће предност при одабиру учесника.

УНИЦЕФ ће покрити трошкове учешћа, превоз за све учеснике ван Београда, и освежење током радионице.

У случају било каквих питања обратите се Александри Анђелић на aandjelic@unicef.org.

Leave a comment