Пролеће има боју вршњачке подршке! Током марта и априла вршњачки едукатори ће преплавити београдске средње школе и шириће поруке толеранције, равноправности и одговорности. Канцеларија за младе Града Београда и ЦЕПОРА – Центар за позитиван развој деце и омладине и ове године организују вршњачке едукације за три теме: “Или возиш или пијеш”, “Не говору мржње” и “Родна равноправност”, а средње школе ће моћи да учествују у програму од 15. марта до 15. априла 2019. године.

Бесплатне радионице

Назив: Манија вршњачких едукација

Место: Београд

Датум: од 15. марта 2019. године

У време у коме се никад више није причало о људским правима, њиховом поштовању и њиховој заштити, паралелно се примећује развој различитих екстремистичких покрета и као да нам прети да ће историја да се понови, а да научене лекције не умемо да применимо. Пребацивање и избегавање одговорности, неравноправно поступање и говор мржње, актуелни су проблеми који узимају свог маха. Због тога, али и зато што неизмерно верују у моћ младих да мењају свет, Канцеларија за младе Града Београда и ЦЕПОРА обучили су 63 вршњачих едукатора кроз тродневну обуку са фокусом на томе како вршњачки едукатори да помогну младима да развијају критичко мишљење, буду отворени за различитости и да доносе самосталне одлуке којима не угрожавају себе и друге.

Едукативно-превентивне кампање су усмерене на унапређење безбедоносне културе младих у саобраћају, борбу против говора мржње и промоцију толеранције, различитости и родне равноправности. Вршњачки едукатори пролазе кроз шесточасову обуку за сваку од тема едукације, а добијају и менторску подршку сарадника Цепоре. Оваквим приступом се осигурава квалитет рада вршњачких едукатора, а негује се природна спремност младих да о овим темама разговарају са својим вршњацима, пре него са одраслим особама.

Заинтересоване средње школе се могу јавити за учешће координатору програма, Марији Нешић, на телефон 063.175.75.65. или путем мејла на marija.nesic@cepora.org.

Пројекат спроводи београдски ЦЕПОРА – Центар за позитиван развој деце и омладине (www.cepora.org), који својим активностима већ седам година доприноси позитивном развоју деце и омладине и носилац је бројних пројеката из ове области.

Контакт особа: Лидија Буквић, програмски директор ЦЕПОРЕ, lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment