ДЕПАРТМАН ЗА ГЕОГРАФИЈУ, ТУРИЗАМ И ХОТЕЛИЈЕРСТВО, НОВОСАДСКОГ ПМФ-А ЈЕ
РУКОВОДИЛАЦ ПРОЈЕКТА „КУЛТУРА НА ДЛАНУ“ који је усредсређен на истраживање, промоцију и презентацију културног наслеђа Сегедина и Новог Сада, с циљем унапређења сарадње области културе и одрживог културног туризма.

“Култура на длану”

Такође, пројекат има за циљ унапређење промоције Новог Сада, као Европске престонице културе 2021. године, кроз истицање сарадње са другим градовима регије.

У склопу пројекта организује се НИЗ ПРОМОТИВНИХ КУЛТУРНИХ ДОГАЂАЈА са различитим програмима и актерима из обе партнерске државе. Фестивалски дани се одржавају у Новом Саду током марта 2019. године, у атрактивним просторима индустријског наслеђа реконструисаним за потребе припрема Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године. (Културна станица „Свилара” и културна станица „Еђшег”).

Пројекат „Култура на длану” је део активности које се дешавају у Европи са циљем да се ојача европски културни идентитет и унапреди заштита и промоција културне баштине. Кроз Програм прекограничне сарадње пласирана идеја пројекта „Култура на длану” кумулативно доприноси бољим ефектима и превазилажењу заједничких изазова са обе стране границе. Становници пограничних регија Мађарске и Србије, као и туристи, имаће могућност да се на једном месту информишу о изузетно богатој културној понуди градова Новог Сада и Сегедина и њихових
агломерација.

ДО КРАЈА МАРТА, У КУЛТУРНОЈ СТАНИЦИ “СВИЛАРА” ЂОРЂА РАЈКОВИЋА 6Б,
НОВИ САД, ОДРЖАЋЕ СЕ ШЕСТ ЗАНИМЉИВИХ ДЕШАВАЊА.

 

 

Leave a comment