Позивамо вас на представљање књиге “Прича о супермаркету” Димитриса Сотакиса у понедељак, 25. фебруара у 19 часова. Књижара Булевар Боокс налази се на Булевару Михајла Пупина 6 у Новом Саду.

Прича о супермаркету

Ближећи се четрдесетој години, новинар студентског часописа Нексус живи мирно и монотоно на Новом Зеланду. Током службеног путовања за Нову Гвинеју доживљава бродолом и једини успева да преживи. Као
бродоломник, одлучује да начини велики искорак у свом животу и крене у предузетничке воде. После дугог размишљања, смирен и без свакодневних стресова решава да на острву отвори супермаркет, стекне
новац и добар глас и попне се што више на друштвеној лествици, што му је био неостварен сан…
Ово је још један Сотакисов роман о горућој жељи савременог човека да оствари своје снове и проживи живот о коме је одувек сањао. Јунак се, кроз граничне ситуације које су често комичне а на моменте и надреалне, стара да остане на ногама и изађе као победник из неравноправне борбе са стварношћу.

Димитрис Сотакис је рођен 1973. године у Атини. До сада је објавио осам романа и једну збирку кратких прича, док су бројне његове приповетке објављене у антологијама савремене грчке прозе. Књиге Зелена врата (2002), Парафонија (2005) и Човек кукуруз (2007) биле су кандидоване за значајне грчке књижевне награде. За роман Без даха (2009), преведен и на српски језик (Clio, 2014), добио је награду The Athens Prize for Literature. У издавачкој кући Кедрос 2014. године објављен је његов роман Ускрснуће Мајкла Џексона. Поред писања Димитрис Сотакис бави се превођењем са кинеског језика и музиком. Осим аутора, о књизи говоре књижевник Филип Грбић и Зоран Хамовић, главни уредник издавачког предузећа Clio.

 

Leave a comment