Сваке године почетком фебруара, у Spalladium арени у Сплиту, одржава се сајам угоститељства под називом “Adriatic gastro show”.

Честитамо!

У оквиру ове манифестације, већ другу годину за редом, одржано је и Међународно такмичење бармена под називом „Lady’s Cup 2019″. Организатор такмичења је Хрватско удружење бармена. С обзиром на то да је догађај намењен искључиво дамама, на такмичењу је учествовало 26 барменки из Хрватске, Словеније, Црне Горе и Србије. Такмичење је оцењивано према критеријума Међународне асоцијације бармена (ИБА).

Департман за географију, туризам и хотелијерство, Природно -математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, представљале су студенткиње Исидора Фаркаш, Јована Перић и Ана Недић, као и Наставник вештина Милорад Тодоровић као ментор студената.

У озбиљној конкуренцији професионалних барменки, Исидора Фаркаш представила је дуги коктел “Peach Delight”, за који је освојила друго место и пехар у категорији „Мараска коктел”. Јована Перић представила је дуги коктел “Winter Rose” и освојила друго место и пехар у категорији “Finest Call koktel”. Ана Недић освојила је треће место и пехар у категорији „Finest Call koktel” са коктелом “Secret posion”.

Честитамо студенткињама на освојеним наградама!

 

Leave a comment