Премијера представе „Тартиф“ (Комично у класичном), у режији једног од тренутно најрелевантијих редитеља у региону, Игора Вука Торбице, по мотивима Молијерове драме, премијерно ће бити изведена 19. фебруара на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.

Старословенска божанства
Погледај представе!

Представа је рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сомбор. Сомборска премијера заказана је за 8. фебруар. Последњи пут „Тартиф“ је у Српском народном позоришту игран 2008. године а због своје актуелности и примењивости на свако време, овај комад увек је пожељан у театру. „Тартиф“ у Торбичиној режији попеће се, међутим, степеник више, истиче директор Драме Српског народног позоришта Милован Филиповић.
„Истражујемо нову форму класичне комедије. Постављамо високе естетске стандарде у овом жанру, али и настављамо сарадњу са најбољим редитељем нове генерације“, истиче Филиповић.
Пробрана глумачка постава, уз добру поделу улога, учиниће да се публика до суза насмеје, али с друге стране, и замисли над појединим ликовима. У представи играју Саша Торлаковић, Хана Селимовић, Нинослав Ђорђевић, Тијана Марковић, Марко Марковић, Биљана Кескеновић, Даница Грубачки, Марко Савић, Душан Вукашиновић, Немања Бакић, Милорад Капор, Драгана Шуша.
Сценограф представе је Андреја Рондовић, костиме потписује Јелисавета Татић Чутурило, а композитор је Владимир Пејковић.
Торбичине „Крваве свадбе“ играће се 12, 13. и 14. фебруара.
Представа „Крваве свадбе“, Федерика Гарсије Лорке, у режији Игора Вука Торбице, која је своју премијеру доживела прошле године, у копродукцији Српског народног позоришта и „Град театра“ Будва и даље је представа за коју се тражи карта више.
Ова занимљива, узбудљива представа, лишена реалистичких детаља, без много реквизита и сценографије али са врхунском екипом која је Лоркину поезију изнела са великом лакоћом и храброшћу, биће изведена 12, 13. и 14. фебруара.
Улоге тумаче: Варја Ђукић, Милица Грујичић, Ивана Мрваљевић, Павле Поповић, Бранка Станић, Вукашин Ранђеловић, Мирослав Фабри, Драгиња Вогањац, Маја Стојановић, Душан Вукашиновић, Филип Ђуретић и Ненад Пећинар.
Изаберите свој датум и набавите карте на време!

 

Leave a comment